X

Ξαναχτύπησε o “ληστής… με τα περιστέρια”

Το ιδιαίτερο τέχνασμα που χρησιμοποιεί ο νεαρός προκαλεί αίσθηση, αλλά και έντονο προβληματισμό στις Αρχές που τον αναζητούν.

Ant1news

«Φτερά», σαν αυτά του κατοικίδιου περιστεριού του, που τάχα αναζητούσε ο νεαρός κλέφτης, έκανε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, μόνο στην μία από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν με την επανεμφάνιση του αποκαλούμενου «ληστή με τα περιστέρια».

Ο …εφευρετικός νεαρός φαίνεται πως ξαναχτύπησε στο Αγρίνιο, προσπαθώντας να αποκτήσει πρόσβαση σε σπίτια ανυποψίαστων κατοίκων της περιοχής.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων που, όπως διαδίδεται από στόμα σε στόμα, έκανε την εμφάνιση του, ο μυστηριώδης άνδρας προφασιζόταν ότι έχασε το κατοικίδιό του, ένα περιστέρι, χτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών με σκοπό να το βρει, ενώ σε άλλες περιπτώσεις στεκόταν και δήθεν προσπαθούσε να διαβάσει τα ονόματα στα κουδούνια, ώστε να «παραξενέψει» τους ενοίκους των σπιτιών, εκείνοι να του ανοίξουν την πόρτα και προφασιζόμενος ότι αναζητά κάποιους γνωστούς του, να αποκτήσει πρόσβαση στο σπίτι.

Πρώτη φορά έγινε αισθητή στην περιοχή η παρουσία του «ληστή με τα περιστέρια» το φθινόπωρο, όμως τότε δεν είχε κατορθώσει να αποσπάσει οτιδήποτε από κάποιο υποψήφιο θύμα του.

Η «επιστροφή» του καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και αναφέρθηκαν κλοπές σε οικίες με αυτήν την χαρακτηριστική μέθοδο, η οποία διασφαλίζει στον νεαρό την είσοδο του στα σπίτια.

Οι αρχές, που έχουν πονοκεφαλιάσει αναζητώντας τον «ληστή με τα περιστέρια», δεν έχουν καταλήξει ακόμη αν πρόκειται για επανεμφάνιση του ή για μιμητές που ζήλεψαν την δόξα του «πρώτου διδάξαντα».