X

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνελήφθη για δωροδοκία

Πρόκειται για τραπεζικό στέλεχος που ζήτησε χρήματα από επιχειρηματία για να τον εντάξει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

Ant1news

Έταξε σε επιχειρηματία ότι θα... προχωρήσει γρήγορα το φάκελό του, προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και ζήτησε την προμήθειά του. Πρόκειται για τραπεζικό υπάλληλο, που υπηρετεί στα κεντρικά γραφεία τράπεζας και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αρκαδίας.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε, αλλά ταυτόχρονα ενημέρωσε και τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι τον καθοδήγησαν. Έτσι έκλεισε ραντεβού στην κεντρική κρεαταγορά των Αθηνών και παρέδωσε στον συλληφθέντα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η σύλληψη από την ασφάλεια πραγματοποιήθηκε εντός της τράπεζας στις 3:30 το μεσημέρι προκαλώντας , όπως ήταν φυσικό αναστάτωση, στους εργαζομένους της τράπεζας.

Για την δωροδοκία, εκτός από την αστυνομική έρευνα έχει διαταχθεί και εσωτερική έρευνα από την διοίκηση της Τράπεζας.

Ο συλληφθείς εργάζεται στην τράπεζα από το 1984 και ήταν υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, προερχόμενος από τις τάξεις των Οικολόγων.