X

Χειροπέδες στον Διευθυντή των Φυλακών Τρικάλων

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Διευθυντής των Φυλακών μετά τη σύλληψη του από την Αστυνομία.

Ant1news

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς, ο Διευθυντής της Φυλακής Τρικάλων για αδίκημα σχετικό με τα ναρκωτικά, καθώς σε έρευνα βρέθηκε πάνω του ποσότητα 0,7 γραμμάρια  κοκαΐνης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κίνησε αμέσως τη σχετική πειθαρχική διαδικασία, απηύθυνε ερώτημα για τη θέση του σε αργία και έθεσε τον διωκόμενο σε αναστολή άσκησης καθηκόντων.

Μαζί με τον 40χρονο διευθυντή των φυλακών συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ένας 36χρονος κι ένας 45χρονος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το βράδυ ο διευθυντής μαζί με τον 36χρονο προμηθεύτηκαν από τον 45χρονο ποσότητα κοκαΐνης.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής μετέβη με το αυτοκίνητο του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα όπου πριν μπει σε αυτό ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε η ποσότητα ναρκωτικών.

Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατασχέθηκε συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους 0,9 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 36χρονου, στην οποία και συνελήφθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης και ο 45χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (88,4) γραμμαρίων,

- ζυγαριά ακριβείας,

- πιστόλι και 73 φυσίγγια,

- τρία κινητά τηλέφωνα και

- το χρηματικό ποσό των 465 ευρώ.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη φυλακή γίνεται με τον καθιερωμένο έλεγχο, αλλά και με προγράμματα σωματικής αποτοξίνωσης και ψυχικής απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά, όποιον και αν αφορά, αντιμετωπίζεται με τον αναγκαίο και δίκαιο ποινικό έλεγχο.