X

Συλλήψεις υπόπτων με βαρύ οπλισμό στην Αλεξανδρούπολη

Στα χέρια της αστυνομίας τρεις Κούρδοι, ιρακινής καταγωγής, βρετανικής υπηκοότητας. Όπλα και σφαίρες βρέθηκαν στα οχήματά τους. Τι λένε οι ίδιοι, τι εκτιμά η αστυνομία.

Ant1news

Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό.

Αρχικά συνελήφθησαν δύο άτομα Κούρδοι ιρακινής καταγωγής-βρετανικής υπηκοότητας, στο τροχόσπιτο των οποίων -που βρισκόταν στο λιμάνι- βρέθηκαν χιλιάδες σφαίρες και πολλά όπλα.

Λίγο αργότερα συνελήφθη και τρίτο άτομο κοντά στο τελωνείο των Κήπων, επίσης Κούρδος ιρακινής καταγωγής– βρετανικής υπηκοότητας, στο όχημα του οποίου βρέθηκαν σφαίρες, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Συνολικά στα δύο οχήματα βρέθηκαν συνολικά 200.000 σφαίρες. Και οι τρεις αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την ISIS ενώ πληροφορίες αναφέρουν οτι οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν τους είχαν "καταγεγραμμένους" ως τρομοκράτες. 

 

Σύμφωνα με το alexpolis.gr οι δύο υποθέσεις φέρονται να συνδέονται, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες μιλούν όχι για συμμετοχή τους στη δράση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά για άτομα που μάχονται τον ISIS. Ο ένας συλληφθείς κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και οι άλλοι δύο, από τις Λιμενικές Αρχές.

Οι  αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι τα όπλα προορίζονταν για ομάδα Κούρδων στη Συρία που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

 

Και οι τρεις βρίσκονταν εδώ και καιρό στην Αλεξανδρούπολη, με τον έναν από αυτούς να φέρεται να βρίσκεται στην πόλη από τις αρχές του μήνα.

Από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός της διαδρομής των τριών ανδρών καθώς και η συμμετοχή τους σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται οτι τον περασμένο μήνα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν δύο άνδρες, έναν 30χρονο Βόσνιο και έναν 20χρονο από την Υεμένη, και οι δύο με Σουηδικά διαβατήρια, όταν διαπίστωσαν ότι έφεραν στις αποσκευές τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου με μεγάλο μήκος και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης.

Οι φωτογραφίες είναι από το e-evros.gr