X

“Συναγερμός” στην Αλεξανδρούπολη - Χιλιάδες σφαίρες και όπλα κρυμμένα σε τροχόσπιτα

Συνελήφθησαν τρεις Ιρακινοί, βρετανικής υπηκοότητας. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή. Τι βρέθηκε στα δύο οχήματα.

Ant1news

Χιλιάδες σφαίρες και φυσίγγια, πυροβόλα όπλα και διόπτρες βρέθηκαν στα δύο τροχόσπιτα που εντοπίστηκαν χθες και σήμερα στην Αλεξανδρούπολη και τα οποία ανήκουν σε τρεις ξένους υπηκόους.

Συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 35, 36 και 40 χρόνων οι οποίοι είναι Κουρδοι, ιρακινής καταγωγής, βρετανικής υπηκοότητας.

Οι δύο Βρετανοί πολίτες, ο 35χρονος και ο 36χρονος, σύμφωνα με το Λιμενικό, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης,για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά – κατοχή - αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, μέσα σε ΙΧ με συρόμενο τροχόσπιτο.

 

 

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν σε κρύπτες:

α) 18 πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα 6 έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα 12 έφεραν τα κλείστρα μέσα σε άλλη συσκευασία

β) 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών

γ) 12.500 φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών

 

 

Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν 402, 70 ευρώ, 80 δολάρια ΗΠΑ, 2.040 λίρες Τουρκίας, 10.000 δηνάρια Ιράκ και 2 κινητά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν 941 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν.

  

Το πρωί και μετά τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση, ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 40χρονου, στην περιοχή Τελωνείου Κήπων.

  

Ο άνδρας εντοπίστηκε μέσα σε ΙΧ με τροχόσπιτο, να κατέχει και να μεταφέρει

α) 4 αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος  5,5 χιλιοστών

β) 200.000 φυσίγγια περίπου διαμετρήματος  22 χιλιοστών

γ) 8 διόπτρες σκόπευσης.

  

Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης (όπου και παραμένουν), ενώ εντός της εβδομάδας θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, οπότε αναμένεται να τους ασκηθούν διώξεις για κακουργηματικές πράξεις, για τον οπλισμό που μετέφεραν, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Και οι τρεις διέμεναν επι οκτώ ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι συλληφθέντες ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση.

 

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων.

 

Όσον αφορά στην προέλευση του οπλισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τον προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ.

 

 

Από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.