X

Κλινικά νεκρός ο σεσημασμένος κακοποιός οδηγός ταξί

Δεν επιβεβαιώνεται ακόμη η πληροφορία για τη διαθεσιμότητα του αστυνομικού  της  ΔΙΑΣ.

Ant1news

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον οδηγό του κλεμμένου ταξί την ώρα που εκείνος προσπάθησε να χτυπήσει το συνάδελφο του, θα οδηγηθεί σύμφωνα με τη τακτική νομική διαδικασία στον εισαγγελέα προκειμένου ν' απολογηθεί για τα γεγονότα, στο πλαίσιο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια για την υπόθεση.

Καμία πειθαρχική διαδικασία δεν έχει κινηθεί σε βάρος του, πολύ δε περισσότερο να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αυτό ίσως να γίνει στην απίθανη περίπτωση μόνο που ο ανακριτής ασκήσει ποινική δίωξη έχοντας διαπιστώσει πως τα πράγματα δεν έγιναν όπως περιγράφονται από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα bloko.gr με αξιωματικούς της ΓΑΔΑ  και του αρχηγείου δεν επιβεβαιώνεται ότι έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία αφού οι αξιωματικοί το αρνούνται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος ομογενής από το Καζακστάν είναι κλινικά νεκρός απ΄ τα πυρά που δέχτηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο αιματηρό περιστατικό στην Καλλιθέα κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης του σεσημασμένου κακοποιού νοσηλεύεται τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή της Καλλιθέας, εντόπισαν στη συμβολή της Θησέως με την Αγίων Πάντων, ένα ταξί που είχε κλαπεί πριν από 10 ημέρες από το Παλαιό Φάληρο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, οδηγούσε σεσημασμένος κακοποιός.

Οι δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ επιχείρησαν να πλησιάσουν το ταξί για έλεγχο, όμως ο οδηγός πάτησε γκάζι και κινήθηκε εναντίον τους, πραγματοποιώντας ελιγμό, στην διάρκεια του οποίου τραυμάτισε τον έναν απο τους αστυνομικούς.

Αμέσως, ο συνάδελφος του πυροβόλησε κατά του οχήματος με στόχο να εκφοβίσει τον οδηγό και να ανακόψει την πορεία του με αυξημένη ταχύτητα, κατορθώνοντας να τραυματίσει τον κακοποιό.

Πρόκεται πρόκειται για 40χρονο σεσημασμένο, υπήκοο Καζακστάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για πληθώρα διακεκριμένων κλοπών και εμπορία ναρκωτικών, αδικήματα για τα οποία του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.