X

Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών πλαστογράφων

Τρεις Πακιστανοί οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα. Έφτιαχναν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία και πωλούσαν έως και 500 ευρώ!

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη

Συνεχίζεται το παιχνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι» μεταξύ αστυνομικών και κυκλωμάτων πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία χρησιμοποιούν προσφυγές και μετανάστες για να μετακινηθούν στις χώρες που επιθυμούν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, κατάφεραν ένα ακόμη «χτύπημα» σε πλαστογράφους, αυτή τη φορά στο Περιστέρι. Στα χέρια τους έπεσαν τρεις Πακιστανοί, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πλαστογραφία και κατοχή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός φακέλου, που περιείχε δύο γνήσια διαβατήρια τρίτων προσώπων (για ένα εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή), τα οποία αναμενόταν να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου στο Πακιστάν. Αποστολέας ήταν ένας από τους συλληφθέντες.

Οι δράστες έφτιαχναν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία και πωλούσαν από 30 έως 500 ευρώ, σε αλλοδαπούς  προκειμένου να νομιμοποιούν την είσοδο, παραμονή, κίνηση καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητά τους στη χώρα.

Στο σπίτι όπου εντοπίστηκε το εργαστήριο των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, ένα tablet, ταξιδιωτικά έγγραφα σε ψηφιακή μορφή, φτιαγμένα με ειδικό λογισμικό, φωτογραφίες διαβατηρίου τρίτων προσώπων και χρήματα.