X

Επίθεση με πέτρες και βαριοπούλες στο “Πρώτο Θέμα” (βίντεο)

Από την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε ΙΧ εργαζομένων. Ποιά ομάδα ανέλαβε την ευθύνη.

Ant1news

Επίθεση από άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα σημειώθηκε το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» επί τη οδού Αγράφων, στο Μαρούσι.

Με πέτρες και βαριοπούλες έσπασαν την τζαμαρία του κτιρίου, όπου στεγάζεται η εφημερίδα, πέταξαν μπογιές  και προκάλεσαν φθορές σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα «Ρουβίκωνας».

 

 

 

«Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο» αναφέρεται στην ανάρτηση.

 

 

 

 

 

"Συνεχή χτυπήματα" απο τον Ρουβίκωνα

Πριν από μερικές ημέρες μέλη της ομάδας έφτασαν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου διαμένουν οι επικεφαλής των δανειστών που βρίσκονται στη χώρα μας, και κρέμασαν πανό. Προσήχθησαν 12 άτομα, τα οποία αφέθησαν ελεύθερα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στο στούντιο στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή του προγράμματος.  Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να διαβάσουν ένα κείμενο στο δελτίο ειδήσεων τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος συνομιλούσε με την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Καταδίκη της επίθεησς

Σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές και μας βρίσκουν αντίθετους».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δήλωσε «καταδικάζουμε με τον πιο σαφή, τον πιο ισχυρό, τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Τέτοιου είδους πρακτικές αφορούν και πλήττουν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Σε σχόλιο του Το Ποτάμι αναφέρει  "οι βαριοπούλες και οι κουκούλες είναι μαύρος φασισμός. Όσες κόκκινες μπογιές και αν χυθούν, όσα λόγια και αν ειπωθούν αυτό δεν αλλάζει".

Εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Γιάννης Καλλιάνος σημείωσε «καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας του «Πρώτου Θέματος». Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την δημοκρατία αλλά και την ελευθεροτυπία με τον χειρότερο τρόπο. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν κινδυνεύουν από τέτοιες αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες επιθέσεις».