X

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου

Ένα οικόπεδο σε γνωστή περιοχή του νησιού ήταν η αφορμή για τη σύλληψη του. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν κι άλλα τρία άτομα.

Ant1news

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο προϊστάμενος της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.

Η υπόθεση αφορά ακίνητο σε γνωστή περιοχή της Μυκόνου, για το οποίο υπήρχε απαγόρευση τέλεσης εργασιών από πέρυσι το καλοκαίρι, ωστόσο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν παράνομα οικοδομικές εργασίες, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Για την ιδία υπόθεση συνελήφθησαν άλλα τρια άτομα (ιδιοκτήτης και χειριστές μηχανημάτων έργων) ηλικίας 37, 52 και 58 ετών, για παράνομες χωματουργικές εργασίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τις συλλήψεις για τις εργασίες ο προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης εξέδωσε και απέστειλε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα, που χειρίζονταν την υπόθεση, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ότι πραγματοποίησε αυτοψία στο εν λόγω οικόπεδο.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, η αυτοψία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και το σχετικό έγγραφο ήταν ψευδές, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη του.

Ακολούθησαν έρευνες τόσο στα γραφεία της Υπηρεσίας του, όσο και σπίτι του, όπου βρέθηκαν:

  • Στα γραφεία της Υπηρεσίας του, ο φάκελος της διερευνούμενης πολεοδομικής υπόθεσης
  • Στο σπίτι του, πέντε φάκελοι που αφορούσαν πολεοδομικές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και τη διερευνούμενη, ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις χρηματικών ποσών, στοιχείων και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων.