X

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπόρων καπνού

Τόνους καπνού από το Αγρίνιο διακινούσε η σπείρα στη Αττική, χρησιμοποιώντας ακόμη και μεταφορείς κούριερ ή delivery για να παραδίδουν τις παραγγελίες.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Περισσότερους από πέντε τόνους καπνού εντόπισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξαρθρώνοντας κύκλωμα λαθρεμπόρων που θησαύριζε, την ώρα που το ελληνικό κράτος έχανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τους διαφυγόντες φόρους.

Από τα καπνοχώραφα του Αγρινίου, το εμπόρευμα μεταφερόταν σε δέματα των 25 κιλών με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα κι από τον Κηφισό με ταξί στα Ιλίσσια, όπου είχαν το εργαστήριο κοπής και συσκευασίας.

Το κύκλωμα είχε συνεργούς υπαλλήλους στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων και στο Αγρίνιο, όπου φόρτωναν τα δέματα με εικονικά ονόματα, αλλά και στον Κηφισό, όπου τα παρέδιδαν σε οδηγούς ΤΑΞΙ, επίσης μέλη της σπείρας, για να τα μεταφέρουν στο εργαστήριο-συσκευαστήριο των Ιλισσίων.

Χρησιμοποιούσαν ακόμα και ντελίβερι με δίκυκλα, για να μεταφέρουν τον καπνό γρήγορα στους πελάτες, αλλά και κούριερ για τις παραγγελίες εκτός Αθηνών.

 

Δύο καπνοπαραγωγοί, ένας 36χρονος και ένας 53χρονος, πωλούσαν τις αδιάθετες ποσότητές τους προς 7 ευρώ το κιλό στο κύκλωμα, με την τιμή να φθάνει στα 25-40€ το κιλό στη λιανική, ανάλογα με το εάν επρόκειτο για καπνό τσιγάρου ή πίπας.

 

 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά δέκα άτομα, ανάμεσά τους ο 44χρονος εγκέφαλος, ένας καπνοπαραγωγός, οδηγοί ταξί, υπάλληλοι του ΚΤΕΛ και ντελίβερι.

Συνολικά φαίνεται να έχουν διακινήσει 36 τόνους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με τα διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο να ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Για να μεγαλώσουν το πελατολόγιό τους, μάλιστα, είχαν βάλει και διαφημίσεις στο διαδίκτυο.