X

Διπλά ρούχα φορούσαν οι ληστές των Εξαρχείων

Από πάνω φορούσαν ρούχα που παρέπεμπαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και από όταν τα έβγαλαν… παρίσταναν τους τουρίστες.

Ant1news

Σαν… τουρίστες επιχείρησαν να διαφύγουν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην οδό Ζαΐμη 36-38 στα Εξάρχεια, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κακοποιοί φορούσαν διπλά ρούχα.

Αρχικά πέταξαν αυτά που φορούσαν, τα οποία παρέπεμπαν σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου… και παρίσταναν τους τουρίστες, με προφανή σκοπό να καταστεί δυσχερής ο συσχετισμός τους με τη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν το μεσημέρι της Πέμπτης τρεις Αλβανούς υπηκόους, ηλικίας 21, 23 και 24 ετών, στο Πεδίον του Άρεως, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.

Συνολικά πέντε δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, εισήλθαν ένοπλοι στο Ταχυδρομικό Κατάστημα στα Εξάρχεια. Στη συνέχεια, με την απειλή πιστολιών, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, ενώ γρονθοκόπησαν και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Δύο από τους δράστες εισήλθαν στο χώρο των Ταμείων και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγαν πεζοί.

Κατά τη διαφυγή τους, δύο εκ των δραστών έγιναν αντιληπτοί από Ειδικό Φρουρό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, στην περιοχή, ο οποίος τους ακολούθησε και διαπίστωσε ότι επιβιβάσθηκαν σε ταξί. Άμεσα ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν το ταξί και το ακινητοποίησαν. Οι δύο προαναφερόμενοι επιβαίνοντες, καθώς και ένας τρίτος συνεργός τους, που εν τω μεταξύ είχε επιβιβασθεί στο ταξί, συνελήφθησαν.