X

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών με πανελλήνια δράση

Η ομάδα των «αδιάφθορών» της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε την δράση τους, με πλήθος θυμάτων, σε όλη την Ελλάδα.

Ant1news

Του Γιώργου Καραϊβάζ

Πανελλαδικού χαρακτήρα η επιχείρηση των αδιάφθορων της αστυνομίας, για την εξάρθρωση ενός οργανωμένου δικτύου εκβιαστών και απατεώνων, που όπως διαπιστώνεται, δεν δυσκολεύονταν καθόλου ν' απομυζούν χρήματα από εύπιστους αλλά και προφανώς διακατεχόμενους από … ενοχικό σύνδρομο ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Ο αρχηγός της συμμορίας, προσποιούμενος σύμφωνα με πληροφορίες του Αντέννα το διευθυντικό στέλεχος του ΕΦΕΤ, επικοινωνούσε με επιχειρηματίες δηλώνοντας την υποτιθέμενη ιδιότητα του και με ζητούσε χρήματα με την απειλή ότι θα σε άλλη περίπτωση θα έστελνε κλιμάκια του φορέα για υγειονομικούς ελέγχους.

Συνήθως τα χρήματα που απαιτούσε ήταν από 500 μέχρι τα 700 ευρώ, τα οποία οι εκβιαζόμενοι σε περίπτωση συμμόρφωσης, τα κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι λογαριασμοί αυτοί είχαν ανοιχθεί στα ονόματα συνεργών του, συνήθως περιθωριακών στοιχείων, όπως μεταξύ αυτών μια ιερόδουλη από την Καλαμάτα, που κρατούσαν μικρό μόνο μέρος των χρημάτων από τα λύτρα.

Οι μέχρι τώρα συλλήψεις μαζί με τον εγκέφαλο που πιάστηκε στην Κρήτη ανέρχονται σε 7, ενώ οι υπόλοιπες έγιναν σε Καλαμάτα και Κερατσίνι.

Η έρευνα όμως επεκτείνεται και για το ενδεχόμενο να υπήρξε συνεργαζόμενο άτομο μέσα σε τράπεζα και συγκεκριμένα κάποιος υπάλληλος, ο οποίος άνοιξε τους λογαριασμούς και ήλεγχε τη ροή του μαύρου χρήματος.