X

Σύλληψη διαρρηκτών με πάνω από 60 “μπούκες” σε σπίτια

Η… λεία της σπείρας των αλλοδαπών "μπουκαδόρων" ξεπερνά τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Ant1news


Στα χέρια της  Ασφαλείας Ψυχικού έπεσαν αλλοδαποί “μπουκαδόροι”, οι οποίοι δρούσαν στην Βορειανατολική Αττική.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 33 και 40 ετών, ενώ αναζητείται κι ένας ομοεθνής συνεργός τους.

Η δράση τους σταμάτησε το βράδυ της 11ης Μαΐου, οπότε και συνελήφθησαν κατά τη διαφυγή τους από σπίτι που είχαν διαρρήξει στο Ψυχικό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με έναν τουλάχιστον συνεργό τους, είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια στην Βορειανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν σπίτια ισογείου και 1ου ορόφου με χαμηλή περίφραξη, για να είναι εύκολή η διαφυγή τους και στη συνέχεια, αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν τα παράθυρα. Από τα σπίτια αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Στην κατοχή τους  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και άλλα αντικείμενα πρόσφορα για κλοπές (γάντια, φακός, καλώδια κλπ). Όπως εξακριβώθηκε έχουν διαπράξει εξήντα δύο (62) κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Βορειανατολικής Αττικής

Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα της σπείρας, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.  Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα.