X

Τα ίχνη που άφησε ο δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Τι ερευνά η αστυνομία. Τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και τα ενδεχόμενα που εξετάζονται.

Ant1news

Προμελετημένη φαίνεται πως ήταν η δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου, αφού ο δράστης δεν έχει αφήσει κανένα ίχνος στο χώρο του παρκινγκ.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των ευρημάτων και των στοιχείων που προέκυψαν από την εξερεύνηση του χώρου, με τα αποτελέσματα να είναι και πάλι αρνητικά.

Δεκάδες ανόμοια αποτυπώματα και ίχνη DNA που εντοπίστηκαν είναι «ορφανά», ενώ δεν μπορούν να αποδοθούν με σιγουριά στον δολοφόνο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι, σε έναν χώρο όπου δεν έχει διεπράχθη άλλο έγκλημα, δεν υπάρχει κανένα ίχνος του δράστη, αλλά μόνο του θύματος.

Οι έρευνες προχωρούν πλέον με 3D απεικόνιση του κλιμακοστασίου, στην οποία θα τοποθετηθούν όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες της διεύθυνσης των Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να γίνει μια χαρτογράφηση και αναπαράσταση του εγκλήματος.

Σε δεύτερο επίπεδο, συνεχίζονται οι καταθέσεις προσώπων από το οικογενειακό, φιλικό και πρώην επαγγελματικό περιβάλλον της συνταξιούχου, ώστε να διαπιστωθεί το κίνητρο του δράστη.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και το τηλεφώνημα που φέρεται να είχε η 69χρονη, με άγνωστο άνδρα, ενώ ήταν σε αρτοποιείο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε έντονη συνομιλία.

Εξετάζεται, επίσης και η ύπαρξη ενός ατόμου από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Παρά το ότι δεν έχει αναδειχθεί το ενδεχόμενο, ερευνάται αν υπήρχε κρυφή σχέση και πιθανό σεξουαλικό υπόβαθρο, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει προσωπικό κίνητρο.

Στην περίπτωση ερωτικού εγκλήματος δεν αναμένεται να επιστρέψει στο χώρο του εγκλήματος, αλλά αν πρόκειται για μανιακό που είχε στήσει καρτέρι στο θύμα του και γνώριζε καλά τον τόπο του εγκλήματος, τότε αναμένεται η επανεμφάνισή του.

Σχετικά με την εμπλοκή του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου, υπάρχει μια «ασαφής» ομολογία του, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις και τα προανακριτικά στοιχεία δεν είναι αρκετά ώστε να κατηγορηθεί. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο δράστης, δεν έχει αποκλειστεί.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, ο υπάλληλος της εταιρείας security που είχε ενημερώσει, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, για την ύπαρξη του οχήματος της 69χρονης στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ, ήταν ο ίδιος που είχε ενημερώσει – με τον ίδιο τρόπο – για επίθεση 60χρονου σε βάρος ηλικιωμένης, στον ίδιο χώρο. Ο υπάλληλος έδωσε κατάθεση για τρίτη φορά, η οποία παρουσιάζει κενά, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για την γυναίκα η οποία φέρεται να έπεσε θύμα του 60χρονου.