X

Δέμα “θανάτου” σε γυναίκα δικαστικό

Η εισαγγελέας Εφετών παρέλαβε συστημένο το τρομο-δέμα στο σπίτι της. Θανατηφόρο το περιεχόμενό του. Τι "βλέπει" η Αντιτρομοκρατική.

Ant1news

Αποφασισμένοι να σκοτώσουν ήταν οι «αποστολείς» του εκρηκτικού δέματος στην πρόεδρο των Εφετών στην περιοχή του Χολαργού.

Το δέμα περιείχε ένα «σκαμμένο» βιβλίο στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν τρεις ναυτικές φωτοβολίδες με «γέμιση» μασούρια δυναμίτιδας  καθώς και ξυραφάκια και βίδες, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής

Η έκρηξη, προφανώς, δεν θα σκότωνε, μόνον, την κ. Ισιδώρα Πόγκα αλλά θα ισοπέδωνε και το κτίριο, με τραγικές συνέπειες για τους ενοίκους.

Το τρομο-δέμα έφτασε συστημένο στο σπίτι της προέδρου Εφετών. Η έμπειρη δικαστικός, όμως , θεώρησε εξ αρχής ύποπτο το δέμα και δεν το άνοιξε όπως είχε εκπαιδευτεί από την Αντιτρομοκρατική. Με την κ. Πόγκα επικοινώνησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του, καταδικάζοντας την εις βάρος της ενέργεια.

Η δικαστική λειτουργός ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών που ουσιαστικά παρέπεμψε σε  δίκη τη Χρυσή Αυγή. Περιφερειακά είχε ασχοληθεί και με υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως η αποφυλάκιση συγγενών των κρατουμένων της οργάνωσης « Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά και υποθέσεις της λεγόμενης Greek Mafia.

Τα ξυραφάκια και οι βίδες μέσα στο δέμα παραπέμπουν στην επίθεση που σχεδίαζαν οι Πυρήνες της Φωτιάς εναντίον του ΑΤ Ιτέας με τη συμμετοχή του τρομοκράτη, Χριστόδουλου Ξηρού. Τα υπόλοιπα υλικά, όμως, της εκρηκτικής συνδεσμολογίας δεν δείχνουν τους «Πυρήνες» με την Αντιτρομοκρατική να μην αποκλείει και την παρθενική εμφάνιση ακροδεξιάς τρομοκρατίας.