X

Η πρώτη σύλληψη για το πτώμα σε καταψύκτη στην Καλλιθέα

Μία γυναίκα συνελήφθη, ενώ καταζητούνται ο δολοφόνος του 63χρονου και η πρώην σύζυγός του. Το απίστευτο παρασκήνιο που οδήγησε στο φριχτό έγκλημα.

Ant1news

Συνελήφθη η μεσάζοντας της άγριας δολοφονίας του συνταξιούχου ναυτικού, η σορός του οποίου είχε βρεθεί σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, σχεδόν έναν χρόνο μετά από την εξαφάνιση και τη δολοφονία του.

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι από τη Βουλγαρία και είναι φίλη της 45χρονης συμπατριώτισσάς της, σύζυγο του θύματος. Η συλληφθείσα φέρεται να προσφέρθηκε να βοηθήσει την σύζυγο, βρίσκοντας τον δολοφόνο του 63χρονου. Ο δράστης της δολοφονίας είναι ένας Ρουμάνος, ο οποίος χτύπησε αρχικά το θύμα στο κεφάλι και στη συνέχεια το τοποθέτησε δεμένο πισθάγκωνα στον καταψύκτη.

Η δικογραφία έχει ήδη σχηματιστεί και αναμένονται εντάλματα σύλληψης για τον Ρουμάνο, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργό και για την 45χρονη σύζυγο του θύματος, η οποία κατηγορείται ως ηθική αυτουργός. Και οι δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και θα εκδοθούν διεθνείς αναζητήσεις.

Η σύζυγος θεωρείτο βασική ύποπτη της δολοφονίας από την πρώτη στιγμή. Λίγο μετά το έγκλημα είχε διαφύγει στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου με τα χιλιάδες ευρώ, που είχε αποσπάσει από τον πρώην σύζυγό της, αγόραζε ακίνητα.

Αρχικά η σορός ήταν δύσκολο να ταυτοποιηθεί, καθώς και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου του συνταξιούχου ναυτικού, όμως η ιατροδικαστής κατάφερε να αφαιρέσει την πετσέτα, με την οποία ήταν καλυμμένη η σορός και να αναγνωριστεί το θύμα από τον αδελφό του.

 

Από τις καταθέσεις που ελήφθησαν, στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, έγινε κατανοητό ότι, ο γάμος του συνταξιούχου με την ηθική αυτουργό του εγκλήματος, ήταν από συμφέρον. Γνωρίστηκαν το 1997, σε ένα ταξίδι του στη Βουλγαρία και ο τότε ναυτικός, για να την κερδίσει, εξόφλησε οφειλές των γονιών της και τους αγόρασε σπίτι. Η γυναίκα ήρθε μαζί του στην Ελλάδα και παντρεύτηκαν το 2003. Λίγα χρόνια αργότερα, απέκτησαν τον γιο τους.

Τότε άνοιξαν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, με 45.000 ευρώ και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του άνδρα, η γυναίκα πήρε τα χρήματα και το παιδί και έφυγε αρχικά για Κρήτη και μετά για Βουλγαρία. Με τη συμβολή ιδιωτικού αστυνομικού, ο ναυτικός εντόπισε το παιδί, το οποίο επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι όμως και τα χρήματα. Η διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού ξεκίνησε το 2004 και το 2008 ο πατέρας του ναυτικού, λίγο προτού πεθάνει, κατέθεσε σε λογαριασμό του 13χρονου σήμερα εγγονού του, το ποσό των 230.000 ευρώ , με τον όρο να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όταν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Την ίδια χρονιά ο ναυτικός προτείνει στον νομικό σύμβουλο της συζύγου του, να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα και μαζί με 170.000 ευρώ δικά του, να αγοράσουν ένα οικόπεδο στο Λαγονήσι, στο όνομα του παιδιού. Η γυναίκα αρνήθηκε και απέλυσε τον δικηγόρο της.

Όταν είδε ότι χάνει τη μάχη για την επιμέλεια του παιδιού, έβαλε σε λειτουργία το σχέδιο για την ανάληψη των 230.000 ευρώ. Τα κατέφερε λίγο αργότερα με τη χρήση πλαστογραφημένης εξουσιοδότησης.

Όταν η Βουλγάρα έχασε οριστικά την επιμέλεια του παιδιού της, το άρπαξε, το έβαλε σε μια κούτα με λαχανικά, στην καρότσα ενός φορτηγού με λαχανικά και πήγαν μαζί στην πατρίδα της. Εκεί, πέτυχε δικαστικές αποφάσεις που της έδιναν την επιμέλεια του τότε 5χρονου παιδιού, ενώ στην Ελλάδα διωκόταν για αρπαγή ανηλίκου, πλαστογράφηση και υπεξαίρεση. Εντοπίστηκε και πάλι από ιδιωτικό αστυνομικό και πείστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα μαζί με το παιδί. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, καθώς εκκρεμούσαν οι σε βάρος της διώξεις.

 

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη και ο ναυτικός την βοήθησε να ξεπεράσει τις καταδικαστικές αποφάσεις που ο ίδιος είχε πετύχει σε βάρος της. Τότε είχε υποστηρίξει ότι, με τα χρήματα που είχε αρπάξει, είχε αγοράσει ακίνητα στη χώρα της, στο όνομα του παιδιού, χωρίς όμως ποτέ να παρουσιάσει έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Η γυναίκα εκμεταλλεύεται για ακόμα μία φορά την ευαισθησία του ναυτικού για το παιδί και κηρύσσει  μια εικονική επανένωση, με σκοπό και πάλι το οικονομικό όφελος, σύμφωνα με τις καταθέσεις φίλων και συγγενών.

 

Το διαζύγιο βγήκε τον Οκτώβριο του 2014 και ο ναυτικός έμενε στο δικό του διαμέρισμα, στην Αριστοτέλους στην Καλλιθέα, ενώ εκείνη νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην Ευαγγελιστρίας. Αυτά δέκα μήνες πριν από την Πρωτοχρονιά του 2015, οπότε και υπολογίζεται ότι διεπράχθη το έγκλημα.

Ένας φίλος του ναυτικού τον είχε καλέσει για φαγητό κι εκείνος του είπε ότι θα πήγαινε μαζί με τον γιο του. Όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ και ο φίλος του ειδοποίησε τον αδελφό του θύματος, με τον οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις. Εκείνος με τη σειρά του, δήλωσε την εξαφάνιση του 63χρονου, στις 15 Ιανουαρίου 2015.  Η σορός του ναυτικού εντοπίστηκε στον καταψύκτη του διαμερίσματος έναν χρόνο μετά.