X

Καλλιθέα: 21000 ευρώ στοίχισε ο φόνος του συνταξιούχου

Το δολοφονικό σχέδιο της πρώην συζύγου του συνταξιούχου ναυτικού. Πώς έγινε το έγκλημα, πώς έφτασε η σορός στον καταψύκτη.

Ant1news

Μόλις 21.000 ευρώ στοίχισε το συμβόλαιο θανάτου του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού, η σορός του οποίου είχε εντοπιστεί τον περασμένο Ιανουάριο σε καταψύκτη στην Καλλιθέα.

Η 43χρονη πρώην σύζυγός του, μετά από χρόνιες προστριβές που είχαν μεταξύ τους και προσβλέποντας στους ογκώδεις τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην συζύγου και του παιδιού τους, αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Για την πραγμάτωση του σκοπού της πλησίασε την 26χρονη συμπατριώτισσά της, η οποία την έφερε σε επαφή με τους τρεις δολοφόνους. Τα συνολικά 21.000 ευρώ, που δαπάνησε η Ανέλια Αλεξάντροβα για το φόνο ήταν:

-15.000 ευρώ για τον 29χρονο Ρουμάνο Λιβίου- Κονσταντίν Κοκρίς

-3.000 ευρώ για τον 32χρονο Βούλγαρο που την βοήθησε στην τοποθέτηση του πτώματος στον καταψύκτη

-3.000 ευρώ στην 26χρονη Βουλγάρα, που έκανε την ενδιάμεση και έχει συλληφθεί

Τα χρήματα αυτά προήλθαν από τις 250.000 ευρώ που υπήρχαν σε λογαριασμούς που ήταν κοινοί με το θύμα. Σκοπός της ήταν να τελειώσει οριστικά με τις μεταξύ τους προστριβές.

Η Αλεξάντροβα αφού βρήκε τους δολοφόνους, έστησε την ενέδρα στον πρώην σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της. Προφασιζόμενη δήθεν ασθένεια του παιδιού και εκμεταλλευόμενη την αδυναμία που του είχε ο 63χρονος, τον κάλεσε για να πάρει τον 14χρονο σε εορταστικό γεύμα με τους φίλους του.

Ήταν αρχές Ιανουαρίου όταν ο συνταξιούχος ναυτικός έφτασε στο διαμέρισμα της Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα, όπου τον περίμεναν η πρώην σύζυγός του, η φίλη της και οι τρεις δολοφόνοι.

Αμέσως μετά την είσοδό του δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι, ενώ μετά τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον «πότισαν» αλκοόλ με αγχολυτικά χάπια. Το θύμα έπεσε σε λήθαργο, του κάλυψαν το κεφάλι με πανί, το οποίο τύλιξαν με μονωτική ταινία και ο θάνατος ήταν ασφυκτικός.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν ο θάνατος επήλθε πριν ή αφού τον έβαλαν στον καταψύκτη.

Στη συνέχεια οι δράστες πήγαν στο σπίτι του ναυτικού και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ το σώμα ή η σορός του 63χρονου παρέμεινε στο σπίτι της πρώην συζύγου, η οποία την επόμενη μέρα αγόρασε τον καταψύκτη και τον μετέφερε στο σπίτι του συνταξιούχου ναυτικού, μαζί με τον 32χρονο Βούλγαρο, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Νιγρίτας για κατηγορίες για κλοπές.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων για την 49χρονη, η οποία έχει διαφύγει στη Βουλγαρία. Ο 29χρονος Ρουμάνος, από την πλευρά του, έδωσε τα τελευταία σημάδια από τη Μάλτα.