X

Απίστευτο: Ασέλγησε σε 12χρονη και αφέθηκε ελεύθερος

Σοκ! Του επιβλήθηκε ποινή 19 χρόνια κάθειρξη κι όμως αφέθηκε ελεύθερος. Διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος.

Ant1news

Ποινή καθείρξεως 19 χρόνων για τις πράξεις της κατάχρησης και αποπλάνησης ανηλίκου και 3 μηνών φυλάκισης για πλημμελή φύλαξη όπλου επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου στον 55χρονο υπάλληλο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω πέρυσι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, και μετά την ανακοίνωση της ποινής δέχθηκε κατά πλειοψηφία αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου και δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση όπως αναφέρει το tharrosnews.gr.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το πρωί στο Γύθειο κεκλεισμένων των θυρών, ενώ κατά την απολογία του ο 55χρονος δημόσιος υπάλληλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, επιχειρώντας να κατηγορήσει την Αστυνομία πως του έστησε παγίδα για… προσωπικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραδοχή της 12χρονης για ό,τι της συνέβαινε, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με μία καλά σχεδιασμένη επιχείρηση, συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον κατηγορούμενο στο σπίτι του κοριτσιού ενώ ετοιμαζόταν να ικανοποιήσει για άλλη μια φορά τις άρρωστες ορέξεις του.

Οι ισχυρισμοί του, πάντως, δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο και, μάλιστα, ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ήταν καταπέλτης.

Κάθειρξη 19 ετών
Τελικά, ομόφωνα τακτικοί δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος και αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο, κατ’ εξακολούθηση.

Απορρίφθηκαν δε όλοι οι ισχυρισμοί για αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως αυτό του πρότερου εντίμου βίου. Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε για τις δύο αυτές σοβαρές πράξεις είναι 19 χρόνια κάθειρξης.

Ωστόσο, από τις ελάχιστες φορές που δίνεται από δικαστήριο ανασταλτικό σε τόσο μεγάλη ποινή καθείρξεως, κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των τριών τακτικών δικαστών και ενός ενόρκου, έγινε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους. Έτσι, ο 55χρονος θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, μιας και ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.