X

Τι είδαν οι πραγματογνώμονες στο σημείο που σκοτώθηκε ο Μαυρίκος

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών τα τελευταία μέτρα της πορείας του μοιραίου τζιπ. Εξονυχιστικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ στο πολυτελές τζιπ.

Ant1news

Αυτοψία στο σημείο που την Πέμπτη σκοτώθηκε ο εκδότης Παναγιώτης Μυρίκος έκαναν τενχικοί σύμβουλοι της οικογένειας.

Οι κύριοι Ραυτογιάννης και Διαμαντής εξέτασαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο της πρόσκρουσης και τα τελευταία μέτρα της πορείας του πολυτελούς τζιπ.

Διαπίστωσαν ότι 358 μέτρα πριν από το σημείο που ακινητοποιήθηκε το όχημα σημειώθηκε η πρώτη πρόσκρουση στο διαχωριστικό της Αττικής Οδού. Μέχρι το σημείο που ακινητοποιήθηκε χτύπησε άλλες τέσσερις φορές δυνατά και τουλάχιστον άλλες δύο, με μικρότερη δύναμη πάνω στο τσιμεντένιο στηθαίο.

Από τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα δεν υπήρξε εστία φωτιάς, που να είναι ορατή από μακριά.

Οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν επίσης ότι υπάρχουν ίχνη διαρροής λαδιού κατά μήκος της διαδρομής μέχρι την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Οι ειδικοί συγκέντρωσαν και διάφορα τμήματα αυτοκινήτου, όπως κρύσταλλα, βίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και ερευνούν αν έχουν σχέση με το πολυτελές τζιπ του Παναγιώτη Μαυρίκου.

 

Η διενέργεια αυτοψίας εγκρίθηκε κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία υπέβαλε το δικηγορικό γραφείο για λογαριασμό της οικογένειας του Παναγιώτη Μαυρίκου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.

Η αυτοψία διενεργήθηκε, διότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

 

Εκτός της αυτοψίας, την Δευτέρα θα εξετάσουν από κοινού την Porsche Cayenne οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας. Το πόρισμα που θα εξαχθεί αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

 

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αναζητούν απαντήσεις. Ακόμη και υλικά από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου έχουν ήδη αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν εξονυχιστικά.Η μέχρι τώρα έρευνα των ειδικών δείχνει να αποκλείει τον εμπρησμό.

Σύμφωνα με τα μέχτρι τωρα συμπεράσματα της ΕΛΑΣ, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι σημειώθηκε έκρηξη και δεν υπάρχει εστία φωτιάς που να δείχνει εμπρηστικό μηχανισμό .

Τι έδειξαν οι κάμερες

Η εξέταση του οπτικού υλικού από τις κάμερες της Αττικής Οδού έδειξε ότι υπήρξε διαρροή καυσίμου. Το αυτοκίνητο φαίνεται, ενώ κινείται στη μεσαία λωρίδα, ξαφνικά να κάνει αδικαιολόγητα ζιγκ ζαγκ, να αφήνει υγρά στο οδόστρωμα που εκτιμάται ότι είναι καύσιμα, να σέρνεται στο στηθαίο να βγάζει σπινθήρες και τελικά να λαμπαδιάζει καίγοντας ζωντανό τον Παναγιώτη Μαυρίκο μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Οι αρχές εξετάζουν τα σωληνάκια τροφοδοσίας καυσίμου από το ρεζερβουάρ στον κινητήρα προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξε κάποια παρέμβαση που οδήγησε στη διαρροή. Εξετάζουν επίσης αν η καύσιμη ύλη στο αυτοκίνητο ήταν καθαρή βενζίνη ή υπήρξε κάποια παρέμβαση στο ντεπόζιτο που θα οδηγούσε στην ανάφλεξη του οχήματος.

Το τελικό  πόρισμα των πραγματογνωμόνων αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου 15 ημέρες. Ως τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με την οικογένεια Μαυρίκου να θεωρεί πολύ πιθανή τη δολιοφθορά.