X

Εξαπατούσαν πολίτες με πρόσχημα...επερχόμενο κούρεμα καταθέσεων

Νέο τρόπο βρήκαν για να εξαπατούν τους πολίτες οι αδίστακτοι απατεώνες. Πώς ακριβώς δρούσε η σπείρα.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, έβαλαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας. Οι απατεώνες εξαπατούσαν τους πολίτες, με το πρόσχημα του επερχομένου κουρέματος καταθέσεων , καθώς και τη χορήγηση δανείων με οικονομικά οφέλη.

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39 ατόμων που εμπλέκονται στην εξαπάτηση των πολιτών, ενώ εξιχνιάστηκαν 36 τετελεσμένες απάτες και  17 απόπειρες,  που  έγιναν σε όλη τη χώρα, κυρίως στην επαρχία , με πολλά από τα θύματα να είναι ιερωμένοι!

Οι απατεώνες κατέφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 180.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να πάρουν άλλα 65.000 ευρώ!

Έξη από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν σε Αθήνα, Τρίπολη και Καλαμάτα. Πρόκειται για τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ενώ ο αρχηγός είναι ένας 39χρονος , έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών! Αυτός ήταν που προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο ή εκπρόσωπο Ιερών Μητροπόλεων ή τον εφοριακό, τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα του «επερχομένου κουρέματος» στις τραπεζικές καταθέσεις,  τους έπειθε να καταθέτουν διάφορα χρηματικά ποσά μέσω τηλεφωνικών επιταγών, σε άτομα που υποδείκνυε, ώστε να προστατευτούν τα χρήματα τους!

Ήταν δε τέτοιο το θράσος του που δε δίσταζε να μιλά ο ίδιος ακόμη και με υπαλλήλους ταχυδρομείων – πρακτορείων,  μέσω των κινητών τηλεφώνων των «θυμάτων του» ώστε να βεβαιώνεται ότι όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν!

Οι υπόλοιποι από τους συλληφθέντες είχαν βασικούς ρόλους στην οργάνωση όπως ταμίες, «εντολείς», εισπράκτορες κτλ. Οι υπόλοιποι 33  είχαν κυρίως βοηθητικούς ρόλους όπως παραλήπτες χρημάτων  ή επιταγών και εμβασμάτων.

Μέρος των χρημάτων παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης, ως αμοιβή για την εμπλοκή τους στις απάτες με τα περισσότερα όμως να καταλήγουν στην βασική εξάδα!

Όλοι χρησιμοποιούσαν διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις  για τις επικοινωνίες τους, που άνηκαν όμως σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς.

Η δράση τους απλώνονταν από το Διδυμότειχο, τη Ξάνθη, τη Λήμνο, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία, την Ημαθία, τη Λάρισα, τη Σκόπελο, την Πρέβεζα, το Βόνιτσα, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τα Καλάβρυτα, την Αττική, το Ναύπλιο, τη Κορινθία, την Τρίπολη, την  Ηλεία, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, τη Σύμη και  τη  Κύθνο!

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 5.250)ευρώ, δεκάδες κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και συσκευές  usb.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Λάρισας.