X

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τα 34 δραματικά δευτερόλεπτα του Μαυρίκου

Με ακρίβεια εκατοστού γνωρίζουν οι πραγματογνώμονες τι ακριβώς προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά. Τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα.

Ant1news

Οι τεχνικοί πραγματογνώμονες και οι αστυνομικοί της ασφάλειας, γνωρίζουν πια με ακρίβεια εκατοστού τι ακριβώς συνέβη και προκάλεσε τη φονική φωτιά μέσα στην οποία απανθρακώθηκε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1, Γιώργου Καραϊβάζ.

Το θρίλερ ξεκινά αμέσως μόλις γίνεται η πρώτη πρόσκρουση στο τσιμεντένιο διάζωμα της αττικής οδού. Περίπου 80 μέτρα αργότερα κι ενώ έχουν μεσολαβήσουν δεύτερη πρόσκρουση και σταδιακή μείωση της ταχύτητας, σημειώνεται διαρροή λαδιού η οποία συνεχίζεται μέχρι τέλους.

Ακολουθεί το σκάσιμο του μπροστινού αριστερού ελαστικού του αυτοκινήτου και για μεγάλο διάστημα το σύρσιμο πάνω στο στηθαίο, με παράλληλο πέταγμα σπιθών. Το όχημα ακινητοποιείται ακριβώς 358 μέτρα μετά το πρώτο χτύπημα.

34 δευτερόλεπτα μετά, το τζιπ τυλίγεται στις φλόγες. Φλόγες που πυροδοτήθηκαν από τη διαρροή της βενζίνης και συντηρήθηκαν από την πρόσμιξη με το λάδι. Όπως διαπιστώθηκε, οι σπίθες προκάλεσαν μικρή εστία φωτιάς, όχι στη μηχανή του κινητήρα αλλά στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκίνητου, με αποτέλεσμα όταν άνοιξε η διαρροή της βενζίνης από κάποια ρωγμή, να γίνει το παρανάλωμα.

Σ' αυτά τα 34 δευτερόλεπτα, η μόνη κίνηση από πλευράς Μαυρίκου, ήταν ν' ανοίξει την πόρτα του οδηγού, αλλά δυστυχώς μόνο για 8 με 10 πόντους καθώς η πόρτα σκάλωσε στο διάζωμα. Δεν προσπάθησε ούτε ακόμα όταν οι φλόγες εισέβαλαν στο χώρο της καμπίνας να μετακινηθεί προς τη θέση του συνοδηγού, όπως επιβάλουν οι κανόνες και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Προφανώς, είναι το συμπέρασμα, δεν είχε τις δυνάμεις για να το κάνει.