X

Μυστήριο με πυροβολισμούς στο κτίριο της πρεσβείας του Μεξικού

Αντάρτικο πόλης "βλέπουν" πίσω από την επίθεση οι αρχές. Αναζητούν τις βολίδες που θα δείξουν περισσότερα στοιχεία.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στην Ασφάλεια Αττικής το απόγευμα της Δευτέρας μετά τον εντοπισμό οπής σε τζάμι κτιρίου στο Κολωνάκι όπου βρίσκονται τα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρείας, στον τέταρτο όροφο, ενώ στον πέμπτο όροφο στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού.

Αρχικά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στο σημείο, μετά από καταγγελία πολίτη, εντόπισαν τρύπα στο τζάμι του τέταρτου ορόφου. Ωστόσο, μετά από έρευνες εντόπισαν και άλλη μια οπή στο τζάμι του τρίτου ορόφου του κτιρίου.

Κάποιοι περίοικοι είπαν στους αστυνομικούς πως ο πυροβολισμός έπεσε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακής, ενώ άλλοι είπαν ότι το περιστατικό σημειώθηκε Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο

Οι αστυνομικοί αναζητούν τις βολίδες, ενώ προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το περίεργο αυτό περιστατικό.

Οι αρχές, πάντως, θεωρούν πιθανό η ενέργεια να προέρχεται από το αντάρτικο πόλης, ωστόσο, περισσότερα συμπεράσματα θα βγουν από τις βολίδες, καθώς θα φανεί τι όπλο χρησιμοποίησαν οι δράστες και αν έχει χρησιμοποιηθεί το ίδιο και στο παρελθόν.

Η αστυνομία θεωρεί πιθανό οι δράστες να νόμιζαν ότι στο κτίριο στεγαζόταν μόνο η πρεσβεία του Μεξικού και όχι άλλες εταιρείας, καθώς στην πρόσοψη υπάρχουν μόνο διακριτικά της πρεσβείας. 

Ωστόσο, στο μικροσκόπιο των αρχών θα μπουν επίσης τόσο οι ιδιοκτήτες της χρηματιστηριακής εταιρείας, όσο και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ρούχων που στεγάζονται στο κτίριο, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν διαφορές με ανταγωνιστές ή εάν είχαν μπει στο στόχαστρο κάποιων που είχαν διαφορές.