X

Αντάρτικο πόλης “βλέπει” η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία Μεξικού

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκαν τα υπολείμματα βολίδας που βρέθηκαν σε κτίριο στο Κολωνάκι.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μετέφεραν οι αστυνομικοί τα υπολείμματα βολίδας πυροβόλου όπλου, που βρήκαν στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας, στο Κολωνάκι, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

Μετά και το εύρημα οπής και στον 3ο όροφο του κτιρίου, αλλά και τη μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ως πιο πιθανό το σενάριο να πρόκειται για ενέργεια ομάδας του αντάρτικου πόλης.

Γιατί το λένε αυτό; Στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στεγάζονται τα γραφεία της Πρεσβείας του Μεξικού, όπου και υπάρχει κρεμασμένη σημαία της συγκεκριμένης χώρας. Στους υπόλοιπους ορόφους στεγάζονται γραφεία ιδιωτικών εταιρειών, αλλά πουθενά δεν υπάρχει κάποιο διακριτικό, έτσι πολλοί πιστεύουν ότι όλο το κτίριο είναι ενοικιασμένο από την Πρεσβεία.

Η μαρτυρία, που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για δύο αναβάτες μοτοσικλέτας, που λίγο μετά τις πέντε το πρωί της Κυριακής, προσέγγισαν το σημείο από την οδό Κανάρη και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε δύο φορές με ένα όπλο, του οποίου όμως ο μάρτυρας δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τον τύπο του. Ούτε καν εάν επρόκειτο για πιστόλι ή για άλλο είδος.

Ομάδες του αντάρτικου πόλης έχουν στο παρελθόν επιλέξει κτίρια πρεσβειών ξένων χωρών για ενέργειές τους, ενώ η συγκεκριμένη είχε μπει στο στόχαστρο Ομάδας Αναρχικών, πριν από λίγο διάστημα.​