X

“Ξάφρισαν” τα παγκάρια 8 εκκλησιών μέσα σε μία ημέρα!

Δύο άντρες ηλικίας 39 και 41 ετών και μία γυναίκα 32 ετών στα χέρια της αστυνομίας. "Χτύπησαν"  σε 8 διαφορετικές εκκλησίες στην Πελοπόννησο.

Ant1news

Ούτε ένα, ούτε δύο… αλλά τα παγκάρια 8 εκκλησιών διέρρηξε μία ομάδα ατόμων από τη Μεσσηνία!

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 39 και 41 ετών και μία γυναίκα 32 ετών, οι οποίοι με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση εισέβαλαν κρυφά σε διάφορους σε Ιερούς Ναούς σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Όλες οι διαρρήξεις έγιναν την Τετάρτη 27 Ιουλίου νωρίς το πρωί. Αρχικά μπήκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πολιανή και αφού έσπασαν το παγκάρι, πήραν 100 ευρώ. Στη συνέχεια μπήκαν στο ναό της Αγίας Τριάδας στην ίδια περιοχή και πήραν 40 ευρώ από το παγκάρι.

Μετά εισέβαλαν στην εκκλησία της Υπαπαντής στην Άμφεια άρπαξαν 100 ευρώ και κινήθηκαν προς τον Προφήτη Ηλία στα Πετράλωνα από όπου απέσπασαν 2 ευρώ και άλλα 10 ευρώ από παγκάρι της Αγίας Κυριακής στο Μαγγανιακό.

Επίσης, οι τρεις δράστες διέρρηξαν τα παγκάρια του Αγίου Δημητρίου και του Αγ. Ιωάννη στην Πολιανή, αλλά δεν βρήκαν χρήματα, όπως και εκκλησία στο Δυρράχι Αρκαδίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.