X

Το κρησφύγετο των Σακκά και Σεϊσίδη αναζητά η αντιτρομοκρατική

Με «οδηγούς» τα δύο κινητά που πέταξαν οι συλληφθέντες και τις πλαστές ταυτότητες που είχαν επάνω τους οι Αρχές αναζητούν στοιχεία. Ποινική δίωξη τους άσκησε ο εισαγγελέας.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Το κρησφύγετο των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη αναζητά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά τη σύλληψή τους στη Σπάρτη, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ακόμα δεν είναι γνωστό στις Αρχές εάν οι δύο συλληφθέντες διέμεναν στη Σπάρτη ή εάν περνούσαν από εκεί τυχαία, έχοντας κάποιον άλλον προορισμό. Λύση σε αυτό το αίνιγμα ευελπιστούν ότι θα βρουν μέσα από τα δύο κινητά τηλέφωνα, που οι συλληφθέντες πέταξαν την ώρα που τους κυνηγούσαν οι μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ, αλλά τα εντόπισαν αργότερα οι αστυνομικοί.

Μέσα από τις εκπομπές των κεραιών κινητής τηλεφωνίας θα διαπιστωθεί σε ποιες περιοχές έχουν κινηθεί και έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να χαρτογραφήσουν χοντρικά την πορεία τους. Ταυτόχρονα, οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα θα μπουν στο μικροσκόπιο των Αρχών, που ευελπιστούν να βρουν μέσα από αυτά τις επαφές τους, αλλά και το δίκτυο υποστήριξής τους.

 

Ένα δεύτερο ατού, που έχουν στα χέρια τους οι επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής είναι οι δύο πλαστές ταυτότητες, που είχαν επάνω τους. Θεωρούν πάρα πολύ πιθανό στην ΕΛ.ΑΣ με αυτές να έχουν ενοικιάσει το κρησφύγετο ή ακόμα και κάποια γιάφκα με οπλισμό. Για αυτό και αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία των πλαστών δελτίων, κατά την πάγια τακτική τους, σε μία προσπάθεια να βρουν κι άλλες πληροφορίες. Τους ανθρώπους, δηλαδή, που τους βοηθούσαν όλα αυτά τα χρόνια να μείνουν στην αφάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των αστυνομικών ο Κώστας Σακκάς δεν φαίνεται να έχει λάβει μέρος σε κάποια ενέργεια, τουλάχιστον δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του, από τον Φεβρουάριο του 2014, οπότε και εξαφανίστηκε.

Αντίθετα, ερευνούν με μεγάλη προσοχή ενέργειες του Γρηγόρη Τσιρώνη, για να δουν εάν συμμετείχε και ο Μάριος Σεϊσίδης. Κι αυτό γιατί ο Τσιρώνης ήταν ένας από τους «ληστές με τα μαύρα», όπως και ο 35χρονος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ποινική δίωξη σε Σακκά και Σεϊσίδη

Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο το μεσημέρι ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης, οι οποίοι αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας ( αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με το συνήγορο του Μ. Σεϊσίδη, Κώστα Παπαδάκη, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετέβη ιατροδικαστής μετά από αίτημα του κατηγορουμένου για να τον εξετάσει, καθώς καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.