X

Παραδόθηκε ο 15χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.

Ant1news


Στην Ασφάλεια Αιγίου παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης ο 15χρονος, ο οποίος τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σύμφωνα με τις αρχές, στη διάρκεια περιπολίας τα ξημερώματα αστυνομικός της ασφάλειας επιχείρησε να ελέγξει δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν δύο 15χρονοι.

Αρχικά ο οδηγός του δίκυκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει. Όταν εντοπίστηκε εκ νέου, μπήκε σε στενό δρόμο ξεφεύγοντας από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό, προκειμένου να τους προσεγγίσει το σημείο πεζός.

Προκειμένου να εμποδίσουν τον αστυνομικό να κατέβει από το όχημα, οι ανήλικοι ανέπτυξαν ταχύτητα και προσέκρουσαν στην πόρτα του περιπολικού.

O αστυνομικός παρότι τραυματίστηκε στο μέτωπο επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον οδηγό του δικύκλου, αλλά δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον 15χρονο συνεπιβάτη, ο οποίος στη συνέχεια τον μαχαίρωσε  στο θώρακα, κοντά στην καρδιά.

Στη διάρκεια της συμπλοκής, ο 15χρονος αποπειράθηκε να ξαναχτυπήσει με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος για εκφοβισμό πυροβόλησε μία φορά στον αέρα. Ο αστυνομικός με τη συνδρομή ενός πολίτη, συνέλαβε τον οδηγό του δίκυκλου ενώ ο συνεπιβάτης διέφυγε.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.