X

Στο “μικροσκόπιο” τα σανδάλια του μικρού Μπεν

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τον μικρό Μπεν μετά τη μικρή διακοπή. Οι αντιδράσεις του ιδιοκτήτη του χωραφιού, το δέρμα που εντοπίστηκε και τα σανδάλια που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης.

Ant1news

Ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες σε χωράφι στην Κω προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία για τον μικρό Μπεν, 25 χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Οι έρευνες διακόπηκαν για λίγο ύστερα από την έντονη αντίδραση του ιδιοκτήτη. Ωστόσο, τα συνεργεία έπιασαν ξανά δουλειά , αφού ο επικεφαλής των ερευνών τον διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιωθεί για ό,τι ζημιά γίνει στη γη του.

Το παιδί πιστεύεται ότι είναι θαμμένο εκεί, καθώς ίσως να το σκότωσε ο ιδιοκτήτης εκσκαφέα που εκείνη την ημέρα έκανε έργα στο σημείο. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που έδωσε στοιχεία για το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί μάλιστα ζήτησαν από τσαγκάρη της περιοχής να κατασκευάσει ένα ζευγάρια σανδάλια, όμοια με αυτά που φορούσε ο μικρός Μπεν την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Ένας εκ των εμπειρογνωμόνων που παίρνουν μέρος στις έρευνες τόνισε ότι με την κατασκευή των εν λόγω σανδαλιών οι ερευνητές θα έχουν μια καλύτερη ιδέα για το τι ψάχνουν.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι το κομμάτι δέρματος που βρέθηκε στο σημείο των ερευνών δεν σχετίζεται τελικά με την υπόθεση του Μπεν.

Η ομάδα που μετέχει στις έρευνες ανακάλυψε στο σημείο και ένα αρχαίο νεκροταφείο, κάτι που καθυστέρησε ακόμα περισσότερο την έρευνα. Οι τάφοι εκτιμάται ότι είναι ρωμαϊκοί και καλύπτουν χρονική περίοδο μεταξύ 1.500 και 2.000 ετών.