X

Νέα υπόθεση απαγωγής ανηλίκου από Ρομά

Μνήμες της υπόθεσης της μικρής Μαρίας «ξύπνησε» η απαγωγή μιας 6χρονης στον Τύρναβο της Λάρισας.

Ant1news

Τρία άτομα κρατούσαν παράνομα μια 6χρονη σε σπίτι στον Τύρναβο, όπως διαπιστώθηκε κατά την έφοδο της Αστυνομίας στην οικία.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ένα ζευγάρι, 42χρονος και 41χρονη, Ρομά οι οποίοι δεν ήταν γονείς του παιδιού και για έναν 34χρονο συνεργό τους.

Κατά την έφοδο της Αστυνομίας, που έγινε το πρωί της Δευτέρας, ο 34χρονος διέφυγε τρέχοντας, άρπαξε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Λίγη ώρα αργότερα ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη και το όχημα κατασχέθηκε και επεστράφη στον ιδιοκτήτη του.

Τα στοιχεία και η ακριβής ηλικία του παιδιού δεν έχουν εξακριβωθεί, ενώ κατά την έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ινδική κάνναβη (29 γραμμάρια), δύο τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης, ένας φορητός υπολογιστής, ένα ρολόι χειρός και δύο κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκων, της υπόθαλψης εγκληματία, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της κλοπής.

Το παιδί μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι σε βάρος των εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης των κυρίων Ανακριτών Λάρισας για τα αδικήματα της συγκρότησης – διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες τον απέκρυπταν στην οικία τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, αλλά και το χρόνο να επιστρέψει η μητέρα του παιδιού από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται, αφού όπως είπαν, η ίδια τους άφησε το παιδί για να το μεγαλώσουν.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση της ταυτότητας του παιδιού αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε μαζί με το ζευγάρι.