X

Υλικό παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή 35χρονου

Η ταυτοποίηση έγινε μετά από πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη της διακίνησης πορνογραφίας ανηλίκων.

Ant1news

Δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφερε, στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη της διακίνησης πορνογραφίας ανηλίκων, να ταυτοποιήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου που κατείχε και είχε πρόσφορο για διαμοιρασμό το υλικό.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε άμεση και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα από την οποία προέκυψαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.