X

Ασφαλιστής “μαϊμού” θησαύριζε εξαπατώντας δεκάδες πολίτες

Εξιχνιάστηκαν 85 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών. Το παράνομο οικονομικό όφελος, από το 2014 έως το Οκτώβριο του 2016, ξεπερνά τις 177.000 ευρώ!

Ant1news

Ένα έξυπνο κόλπο είχε εφεύρει ένας 48χρονος άνδρας για να αποσπάσει υπέρογκα χρηματικά ποσά, που συνολικά ξεπερνούν τα 177.080,64 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος από το τέλος του έτους 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2016 ενεπλάκη σε 85 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και ασφαλιστικών εταιρειών στο Ηράκλειο.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, ο 48χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, εξαπατώντας τους προφασιζόμενος ότι θα προέβαινε στις απαιτούμενες ενέργειες για την ασφάλιση των οχημάτων τους.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου εξιχνίασε τις υποθέσεις απάτης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 48χρονου, η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.