X

Στο “μικροσκόπιο” η προκήρυξη των “Πυρήνων”

Φόβοι στην ΕΛΑΣ για αιματηρό χτύπημα. Σε κλοιό προστασίας τουλάχιστον 10 δικαστικοί. Τι λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Ανακοινώσεις από τα κόμματα.

Ant1news

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει η προκήρυξη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία, σύμφωνα με την οργάνωση ήταν ο στόχος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστιάζουν την προσοχή τους σε σημεία του κειμένου της οργάνωσης που αφορούν την ανακοίνωση του νέου σχεδίου «Νέμεσις» και των διαφορών που παρουσιάζει με το προηγούμενο σχέδιο «Φοίνικας», με την τυχόν εμπλοκή ποινικών.

Στην προκήρυξη υπάρχει προειδοποίηση για επόμενες επιθέσεις, που στόχο δεν θα έχουν μόνο υλικές ζημιές, κάτι που αυτήν την φορά ήταν -όπως αναφέρουν- επιλογή τους, ενώ "βάζουν στο κάδρο" και άλλους δικαστικούς που έχουν χειριστεί υποθέσεις που σχετίζονται με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Γι αυτόν τον λόγο τουλάχιστον 10 δικαστικοί λειτουργοί που έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις των Πυρήνων αλλά και με τη δράση της ομάδας, μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κλοιό προστασίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι εκτός από τον κίνδυνο που υπάρχει για τους δικαστικούς λειτουργούς, στο στόχαστρο ενδεχομένως να μπουν αστυνομικοί  και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

 

Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης

Μεταξύ άλλων στην προκήρυξη του, ο συντάκτης του κειμένου, που γράφει στον  πληθυντικό, αφιερώνει την ενέργεια «στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου». Στο κείμενο αναφέρεται:

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...».

Όπως αναφέρει ο συντάκτης «η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους», υπογραμμίζοντας ότι «η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος» κάνοντας σε αυτό σημείο αναφορές σε συγκεκριμένες υποθέσεις που έχει χειριστεί η δικαστικός, ενώ «δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας», κάνοντας αναφορές στην αντιμετώπιση αιτήσεων αποφυλάκισης μελών της οικογένειας Τσάκαλου.

 

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης επισημαίνεται ότι «η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους. Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια... Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη (sic), καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».