X

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΣτΕ

Διεκόπη για μία ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ  για τις τηλεοπτικές άδειες έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα με δύο τηλεφωνήματα σε εφημερίδες.

Ant1news

Διακόπηκε, λίγο μετά τις 10:00 και για μία ώρα η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, λόγω προειδοποιητικού τηλεφωνήματος για βόμβα.

Αγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 10:00 στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και είπε ότι «θα εκραγεί βόμβα στο ΣτΕ σε 45 λεπτά» τονίζοντας οτι "κινδυνεύουν ζωές".

Το κτίριο εκκενώθηκε, η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Τελικά, η βόμβα δεν εξερράγη στο όριο που δράστης έδωσε στα τηλεφωνήματά του, ο έλεγχος της αστυνομίας ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση συνεχίστηκε και πάλι κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία είναι καθοριστική για το εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας θα προχωρήσει στην εξέταση της συνταγματικότητας ή μη του νομοθετικού πλαισίου για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

 

Και αυτό γιατί -ως είθισται σε όλες τις διασκέψεις-  οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα αποφανθούν αρχικά επί του παραδεκτού των προσφυγών, δηλαδή θα εξεταστεί κατά πόσον οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου και το εάν οι προσφεύγοντες έχουν έννομο συμφέρον. Μόνο εφόσον αποφανθούν ότι οι προσφυγές έχουν υποβληθεί σύννομα, η διάσκεψη θα περάσει στην ουσία των προσφυγών που στρέφονται κατά του διαγωνισμού εγείροντας σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

 

Το περιστατικό αυτό συμβαίνει λίγες ώρες μετά την επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, την  ευθύνη της οποίας ανέλαβε η "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Η τρομοκρατική οργάνωση στην προκήρυξή της προειδοποιεί για επόμενες επιθέσεις που στόχο δεν θα έχουν μόνο υλικές ζημιές, κάτι που αυτήν την φορά ήταν όπως αναφέρουν επιλογή τους, ενώ "βάζουν στο κάδρο" και άλλους δικαστικούς που έχουν χειριστεί υποθέσεις που σχετίζονται με τους Πυρήνες της Φωτιάς.