X

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας

Οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος έφερναν τα κορίτσια από την Ουκρανία και τα υποχρέωναν να εκδίδονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη.

Με επιτυχία στέφθηκε, μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Ασφάλειας, με στόχο να εξαρθρωθεί μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας και εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Στο «μάτι» των Αστυνομικών Αρχών, μπήκαν οίκοι ανοχής και οικίες μελών του κυκλώματος. Συνολικά 5 άτομα, δυο Έλληνες και τρεις αλλοδαπές συνελήφθησαν , ενώ αναζητούνται ένας Αλβανός και δυο ακόμη γυναίκες.

Επίσης συνελήφθησαν  4  γυναίκες για παράβαση του Νόμου περί εκδιδόμενων και προσήχθησαν άλλες 11, όλες τους αλλοδαπές.

Όπως προέκυψε από τη προανάκριση, μια από τις συλληφθείσες, εντόπιζε στη πατρίδα της, την Ουκρανία, νεαρές κοπέλες, που βρίσκονταν σε οικονομική δυσχέρεια. Με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφάλιζε δουλειά στην Ελλάδα, τις έπειθε να έρθουν εδώ, με το κύκλωμα να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα!

Οι άτυχες κοπέλες, «κλείνονταν» σε κάποιο από τα έξι σπίτια που είχαν μισθώσει τα μέλη του κυκλώματος, όλα στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια οδηγούνταν στους οίκους ανοχής που επίσης τους ανήκαν.

Προηγουμένως φρόντιζαν να τους αφαιρούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Η λειτουργία των οίκων ανοχής, εποπτεύονταν από μέλη του κυκλώματος, ώστε τα έσοδα να περιέχονται σε αυτούς.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα θύματα δεν ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του κυκλώματος, «πωλούνταν» αντί 3.000 ευρώ, σε Αλβανό ο οποίος αναλάμβανε την περαιτέρω εκμετάλλευση τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάσχεσαν : 6.310 ευρώ, 11 διαβατήρια, πλήθος ιδιοχείρων σημειώσεων που σχετίζονταν με τη λειτουργία των «σπιτιών», αυτοκίνητα και πλήθος αποδείξεων πληρωμής δελτίων στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων.