X

Επεισόδια στα Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας

Πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στα Προσφυγικά. Ένας αστυνομικός τραυματίας από τα επεισόδια.

Ant1news

Φασαρίες δημιουργήθηκαν το πρωί στην περιοχή των Προσφυγικών, η οποία βρίσκεται δίπλα στο Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πετροπόλεμος μεταξύ αλληλέγγυων και ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, σημειώθηκαν το μεσημέρι στο σημείο. Ομάδα κουκουλοφόρων έχει ταμπουρωθεί στις ταράτσες των Προσφυγικών, από όπου και εκτοξεύει πέτρες. 

Κάτοικοι και αλληλέγγυοι είχαν κάνει κάλεσμα για περιφρούρηση των Προσφυγικών, που ανήκουν πλέον στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Αττικής, όμως στο σημείο αρχικά το πρωί, προκλήθηκαν φασαρίες μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, με καταγγελίες να κάνουν λόγο ότι στα επεισόδια υπήρξε και εμπλοκή οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Άλλες καταγγελίες αναφέρουν ότι, τα ΜΑΤ εισέβαλαν σε σπίτια των πολυκατοικιών των Προσφυγικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν δύο συλλήψεις, ενώ μπλόκο έχει στηθεί λίγα μέτρα πέρα από τα προσφυγικά, στη ΓΑΔΑ, όπου διεξάγονται έλεγχοι σε όποιον προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο. 

Με αφορμή τη συνέχιση της δίκης έχουν προγραμματιστεί και αύριο συγκεντρώσεις κι έτσι υπάρχουν φόβοι για επανάληψη των επεισοδίων.

Μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 08:30 έξω από το Εφετείο και στις 18:30 στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο.

Στις 19:00 η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο με την αφορμή της συμπλήρωσης 3 ετών από τις δολοφονίες Καπελλώνη και Φουντούλη, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.