X

Πεδίο μάχης η Ξάνθη για τα εγκαίνια της ΧΑ (φωτο+ βίντεο)

Σοβαρές ζημιές, καταστροφές σε καταστήματα και τράπεζες και φθορές σε επεισόδια μετά από πορεία κατά των εγκαινίων γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Σοβαρές ζημιές στο κέντρο της Ξάνθης από τα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία αντιεξουσιαστών, κατά το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Μετά την πορεία ομάδα περίπου 300 ατόμων συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της περιοχής, σε απόσταση 200 μέτρων από τα γραφεία της ΧΑ.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες εκτόξευσαν μολότοφ, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα. Έβαλαν φωτιά σε ΑΤΜ τράπεζας και σύμφωνα με το xanthi2.gr, στη συνέχεια παραβίασαν το τραπεζικό υποκατάστημα και προκάλεσαν ζημιές τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του.

Ακολούθησαν οδομαχίες μεταξύ αντιεξουσιαστών και διμοιριών των ΜΑΤ και ανταλλαγή μολότοφ και δακρυγόνων, την ώρα που στην κεντρική πλατεία βρίσκονταν περίπου 400 άτομα.

Bίντεο από τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία

 

 

Η κεντρική οδός της πόλης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με καμένους κάδους, ενώ αφαιρέθηκαν και κάποια τραπεζοκαθίσματα.

 

Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές εισήλθαν στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου διεξάγονταν φοιτητικό πάρτι.

 

 

 

Οι ομάδες αντιεξουσιαστών, από την Ξάνθη, τη Θράκη γενικότερα και τη Θεσσαλονίκη, έχουν προγραμματίσει σειρά διήμερων διαδηλώσεων λόγω της παρουσίας των χρυσαυγιτών βουλευτών στην περιοχή.