X

“Συμμορία της χλιδής”: οι συνομιλίες “καίνε” αστυνομικό διευθυντή

Στο στόχαστρο των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ μπαίνει ο ανώτερος αξιωματικός. Στον ανακριτή σήμερα άλλα 21 άτομα.

Ant1news

Στο στόχαστρο των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ μπαίνει αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης μεταναστών, αλλά είχε αθωωθεί. 

Οι έρευνες για την «συμμορία της χλιδής» που απασχολεί τον τελευταίο καιρό την ΕΛΑΣ εμπλέκουν τον ανώτερο αξιωματικό στην υπόθεση.

Στις συνομιλίες ο αξιωματικός  ακούγεται να συνομιλεί με ηγετικό στέλεχος της συμμορίας και ουσιαστικά να του αναμεταδίδει όσα διαβιβάζουν στους ασυρμάτους τους οι αστυνομικοί.

Αυτός ήταν -σύμφωνα με τους αξιωματικούς που εξάρθρωσαν τη μαφία της χλιδής- ένας από τους λόγους, που κατάφερναν να μείνουν ασύλληπτοι οι διαρρήκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr το όνομα και τα στοιχεία που εμπλέκουν τον αστυνομικό διευθυντή αναμένεται να δοθούν στους αδιάφθορους στο πλαίσιο της ξεχωριστής -για τους 7 αστυνομικούς (εκτός των τριών που ήδη κατηγορούνται)- έρευνας και δικογραφίας για να εξακριβωθεί εάν συντρέχουν λόγοι ποινικής δίωξης.

  

Σήμερα αναμένεται οδηγούνται ενώπιον των ανακριτών άλλοι 21 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, στους οποίους αποδίδεται πιο καίριος ρόλος στην δομή και λειτουργία της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης.

Χθές τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι 11 από τους 20 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν στους ανακριτές Διαφθοράς.

Οι κατηγορούμενοι, λογοδότησαν για σωρεία κατηγοριών που αφορούν την συμμετοχή τους σε συνδεόμενες μεταξύ τους ομάδες, οι οποίες σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες κλοπές με τεράστιας αξίας λεία.

Οκτώ κατηγορούμενοι από αυτούς που οδηγήθηκαν την Δευτέρα στην Ευελπίδων, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων.

Απολογούμενοι στους ανακριτές, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην δράση της οργάνωσης.