X

“Συναγερμός” στην ΕΛΑΣ μετά το χτύπημα στη Γαλλική Πρεσβεία

Φόβοι για νέα επίθεση ακόμα και πριν απο την άφιξη Ομπάμα στην Αθήνα. Απανωτές συσκεψεις στην ΕΛΑΣ.Τι δείχνουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Ant1news

Ανεβαίνει το επίπεδο επιφυλακής των αρχών ασφαλείας μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. 

Ξένες διπλωματικές αποστολές έχουν υποβάλλει αιτήματα για ενίσχυση των μέτρων προστασίας τους ενώ Γάλλοι αξιωματούχοι ζήτησαν, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη φύλαξη οργανισμών κι επιχειρήσεων γαλλικού ενδιαφέροντος.

Η επίθεση σημειώθηκε μόλις λίγα 24ωρα πριν φτάσει στην Ελλάδα ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Μια επίσκεψη την οποία κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν "γεγονός με τεράστια σημασία τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη".

Εκπρόσωποι αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας πραγματοποίησαν νέα επίσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και συναντήθηκαν με αρμόδιους Έλληνες αξιωματικούς.

Έντονη είναι η ανησυχία των αρχών για νέα τρομοκρατική επίθεση το αμέσως επόμενο διάστημα, κατά ασρυνομικού ή άλλου στόχου, πιθανώς ακόμα και πριν από την άφιξη του Ομπάμα.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί περιλαμβάνονται περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.

Από τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και τις μαρτυρίες αστυνομικών της ΥΜΕΤ που βρίσκονταν στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, ακριβώς απέναντι από την πρεσβεία,  προκύπτει ότι οι δύο δράστες χρησιμοποίησαν για κάλυψη ένα αστικό λεωφορείο που περνούσε από το σημείο. Μπήκαν ανάμεσα στο όχημα και το πεζοδρόμιο, ώστε να μην είναι ορατοί απο τους αστυνομικούς και πέταξαν τη χειροβομβίδα.