X

Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” απειλούν με επιθέσεις κατά την επίσκεψη Ομπάμα

Νέες απειλές για χτυπήματα και κάλεσμα σε αντιεξουσιαστές «να χαλάσουν τη γιορτή» κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς καλούν ουσιαστικά τους αναρχικούς σε εξέγερση, κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Χαρακτηριστική η φράση, που χρησιμοποιούν «να τους χαλάσουμε τη γιορτή».

Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στην προκήρυξη της Οργάνωσης για το “Σχέδιο Νέμεσις”, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, και αφορά στη βομβιστική επίθεση εναντίον της εισαγγελέα Εφετών, στην οδό Ιπποκράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά το χτύπημα, με κείμενό τους είχαν αναλάβει την ευθύνη και είχαν μιλήσει ξεκάθαρα για τον στόχο του χτυπήματος, καθώς αρχικά υπήρχε μία σύγχυση για το ποιος ήταν ο στόχος.

Τώρα με νέο κείμενό τους επεξηγούν με περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί επέλεξαν τη Γεωργία Τσατάνη, ενώ εκτοξεύουν νέες απειλές εναντίον δικαστικών, πολιτικών, εκδοτών, επιχειρηματιών και αστυνομικών.

Για να δικαιολογήσουν τις όποιες ζημιές στις περιουσίες πολιτών, γράφουν στο κείμενό τους ότι οι γείτονες των δικαστικών πρέπει να γνωρίζουν ότι αποτελούν στόχο του αντάρτικου πόλης και καλύτερα θα ήταν να τους απομονώσουν, ενώ ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι έβαλαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στον δρόμο, γιατί εάν τον τοποθετούσαν μέσα στην πολυκατοικία μπορεί να είχαν και ανθρώπινα θύματα, «να τραυματιστούν άσχετοι άνθρωποι», όπως γράφει χαρακτηριστικά.