X

Νεκρή από την έκρηξη στην Πλατεία Βικτωρίας

Η άτυχη λογίστρια εργαζόταν στο υπόγειο, δίπλα στο σημείο της έκρηξης. Πέντε τραυματίες στο νοσοκομείο. Σε σοβαρή κατάσταση ένας εργαζόμενος.

Ant1news

Τραγικός είναι ο απολογισμός της έκρηξης σε ταχυφαγείο της Πλατείας Βικτωρίας, καθώς μια 42χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της. Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 12 και 9 ετών. Τραγικό παιχνίδι της μοίρας το γεγονός ότι σήμερα ήταν η ημέρα των γενεθλίων του 12χρονου παιδιού της.

Πρόκειται για λογίστρια, η οποία βρισκόταν στο υπόγειο, δίπλα απο τον χώρο στον οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η γυναίκα εργαζόταν στο λογιστήριο. 

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ο θάνατος της οφείλεται σε τραυματισμό απο θραύσματα μετά απο την έκρηξη ή σε αναθυμιάσεις απο τους πυκνούς καπνούς που κάλυψαν το ταχυφαγείο.

Με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» συνολικά τέσσερις άνθρωποι (σημ: οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για περισσότερους), θαμώνες κι εργαζόμενοι στα δύο καταστήματα.

 

 

 

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, στους τρεις εξ αυτών, αφού παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες θα επιτραπεί να φύγουν για τα σπίτια τους, ενώ ένας εργαζόμενος θα παραμείνει για νοσηλεία, καθώς η κατάσταση του κρίνεται ως σοβαρή.

 

 

Ο άνδρας φέρει εγκαύματα, ενώ έχει εισπνεύσει και σημαντική ποσότητα τοξικών αερίων που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα απο αντικείμενα που καίγονταν, πιθανότατα όμως και προπανίου, το οποίο είχε διαρρεύσει πριν απο την έκρηξη.

Ακόμη μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κατάσταση της δεν εμπνέει ανησυχία.

 

 

Τεχνικοί της Επιχείρησης Αερίου Αττικής βρέθηκαν στο κατάστημα για να διαπιστώσουν αν υπήρχε σύνδεση στο δίκτυο κι αν σχετίζεται με την έκρηξη. Πληροφορίες απο την ΕΠΑ αναφέρουν ότι απο το καλοκαίρι του 2016 δεν υπήρχε καν μετρητής φυσικού αερίου στο κατάστημα, καθώς ήδη απο μήνες νωρίτερα είχε διακοπεί η κατανάλωση αερίου απο το κατάστημα μέσω του δικτύου της εταιρείας.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 9:25 στο υπόγειο του καταστήματος Everest στην πλατεία Βικτωρίας, στην διασταύρωση της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την οδό Χέυδεν, την ώρα που συνεργείο ψυκτικών εκτελούσε επισκευαστικές εργασίες στο υπόγειο του καταστήματος.

Επι τόπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ασθενοφόρα.

Συνεπεία της έκρηξης έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές στα δύο καταστήματα, ενώ απο το ωστικό ζημιές σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

 

Η ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ 

Σήμερα 01 Δεκεμβρίου και ώρα 09:23 π.μ, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για τραυματίες, μετά από έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας.

Άμεσα εστάλησαν στο σημείο, δύο μηχανές επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και δύο ασθενοφόρα και στη συνέχεια δύο ακόμα ασθενοφόρα προκειμένου να παραλάβουν τους τραυματίες που απεγκλώβισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) ώστε να συντονίσει την όλη επιχείρηση.

Από το σημείο παρελήφθησαν συνολικά 5 ενήλικες τραυματίες ( τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι διακομίστηκαν, οι τέσσερις στο Γ.Ν.Α «Γ.Γεννηματάς» και μία στο 401 ΓΣΝΑ. Επίσης, παρελήφθη μία γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών, η οποία διεκομίσθη νεκρή στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς».

 Και οι 5 τραυματίες είναι εκτός κινδύνου και ενδέχεται να λάβουν σύντομα εξιτήριο.

 

Εικόνες από το βίντεο του Εrgasia News, που αναρτήθηκε στο Youtube, λίγο μετά την έκρηξη, έδειχναν πυκνούς καπνούς να καλύπτουν το κτίριο, ενώ τόσο η περιοχή, όσο και τα διπλανά καταστήματα είχαν εκκενωθεί.

Δείτε το βίντεο: