X

Ποιος είναι ο δραπέτης που αυτοκτόνησε στην Πλατεία Θεάτρου

Ήταν αποφασισμένος να μην επιστρέψει στις φυλακές της Χαλκίδας. Τι γράφει στο σημείωμα που άφησε στην οικογένειά του. Ποιο το παρελθόν του.

Ant1news

Ένας 38χρονος δραπέτης των Φυλακών Χαλκίδας είναι ο άνδρας, που λίγο πριν από τις 12:00 χθες το μεσημέρι πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, τραυμάτισε έναν από αυτούς και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεόφιλος Λαζαράκης συνελήφθη πρώτη φορά το 2004, όταν είχε πυροβολήσει και σκοτώσει μία υπάλληλο σε φούρνο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής κατά τη διάρκεια ληστείας.

Ο ίδιος είχε άδεια από τις Φυλακές της Χαλκίδας, στις οποίες δεν επέστρεψε πριν από πέντε ημέρες και έτσι χαρακτηρίστηκε δραπέτης. Αυτό εξηγεί και την επιθετική συμπεριφορά του απέναντι στους αστυνομικούς, στη θέα των οποίων έβγαλε ένα πιστόλι και άνοιξε πυρ εναντίον τους χθες το μεσημέρι στην Πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει έναν αστυνομικό στο δεξί χέρι και στη συνέχει να αυτοπυροβοληθεί, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο 38χρονος είχε αφήσει σημείωμα στο σπίτι της οικογένειάς του, στο οποίο έγραφε: «δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στις φυλακές». Κατά πληροφορίες στο παρελθόν συμμετείχε σε αποχή συσσιτίου στην οποία προχώρησαν αναρχικοί και αλληλέγγυοι στις φυλακές Κέρκυρας.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε πάνω στον 38χρονο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τη λίστα με τους ανθρώπους που επικοινώνησε τις τελευταίες ημέρες, με σκοπό να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις του.