X

Αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ η Νομική Σχολή

Φόβοι για επεισόδια μεταξύ δύο ομάδων που είχαν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο σημείο, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ant1news

Αποκλεισμένη για αρκετές ώρες έμεινε η είσοδος της Νομικής Σχολής της Αθήνας στην οδό Σόλωνος, όπου νωρίτερα φοιτητές είχαν εισέλθει στον χώρο της σχολής παρά την απαγόρευση.

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο σημείο, έχοντας δημιουργήσει μια ανθρώπινη «αλυσίδα» γύρω από τη Σχολή, καθώς παράλληλα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από αντιεξουσιαστές για την αναβολή εκδήλωσης που αν και είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα, αναβλήθηκε.

Η εκδήλωση θα γινόταν σε συμπαράσταση στον ισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος μάλιστα θα έστελνε το δικό του μήνυμα τηλεφωνικώς. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο της Νομικής που έφθασε στον Κορυδαλλό ζητούσε να αποτραπεί η συγκεκριμένη παρέμβαση και έτσι για λόγους ασφαλείας, η εκδήλωση αναβλήθηκε.

Οι φοιτητές, όμως, δεν επέτρεψαν να κλείσουν οι πόρτες της Σχολής, καθώς είχαν προγραμματίσει τη δική τους εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Έτσι, χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να αποτραπεί η κόντρα μεταξύ των μεν και των δε και να μειωθεί ο κίνδυνος κατάληψης του Ιδρύματος.

Οι φοιτητές, πάντως, λίγο μετά τις 18:00 αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Αθηνών, ενώθηκαν με μέλη πολιτικών συλλογικοτήτων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή και πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Ακαδημίας μέχρι τα Προπύλια του Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι στη Μεγάλη  Αίθουσα Τελετών ήταν προγραμματισμένη μία ακόμα εκδήλωση, αυτή τη φορά του ΕΚΠΑ με θέμα «To Μέλλον της Ευρώπης», ενώ εκδήλωση είχε προγραμματίσει και η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.