X

“Μπαράζ” διαρρήξεων στη Μυτιλήνη (φωτο)

Άγνωστοι άνοιξαν καταστήματα και άρπαξαν χρήματα και άλλα αντικείμενα. Συλλήψεις από την αστυνομία.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Μυτιλήνης για τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις σε καταστήματα  που έγιναν μέσα σε λίγα 24ωρα στην Επάνω Σκάλα και την οδό Ερμού.

Άγνωστοι έσπασαν τζάμια, διέλυσαν εισόδους και έκλεψαν χρήματα από τα ταμεία αλλά και αντικείμενα από τα καταστήματα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια πέντε Αλγερινοί ως οι υπεύθυνοι για αυτές τις ενέργειες, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν καταγραφεί από κάμερες των καταστημάτων.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας μετέβη στα καταστήματα όπου σημειώθηκαν οι  διαρρήξεις και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.Σε ανακοίνωσή του ο εμπορικός Σύλλογος του νησιού αναφέρει ότι  «η πολιτεία εξακολουθεί να μην ακούει τις εκκλήσεις για αποσυμφόρηση του νησιού και για έλεγχο των παραβατικών κοινωνικών ομάδων». Παράλληλα συμβουλέυει τους εμπόρους να λάβουν μέτρα προστασίας, να μην αφήνουν χρήματα στα καταστήματά τους και τα είδη μεγάλης αξίας να μην είναι εκτεθειμένα σε θέα και χωρίς προστασία.