X

Χιόνια και παγετός σε όλη την Κρήτη (βίντεο)

Παρέα νεαρών εγκλωβίστηκε στα Λειβαδιώτικα Όρη. Ακόμα και μέχρι την παραλία έφτασε το χιόνι. Χιονίζει και στην Αττική. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 4.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό μιας παρέας νεαρών που αποφάσισε να απολαύσει τα χιόνια και εγκλωβίστηκε στα Λειβαδιώτικα Όρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις νεαροί ειδοποίησαν τις αρχές ότι εχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια με το 4Χ4 όχημα τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν, καθώς δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό στο αυτοκίνητο, μεταδίδει το cretalive.

Όλο το νησί έχει ντυθεί στα λευκά

Στην Ιεράπετρα το χιόνι έφτασε μέχρι την παραλία και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τέτοιο θέαμα είχαν να δουν εδώ και 25 χρόνια.

 

Τα χωριά στον ορεινό όγκο του νησιού έχουν καλυφθεί από χιόνι προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα. Κλειστά αναμένεται να μείνουν και σήμερα πολλά σχολεία σε ορεινές περιοχές του νησιού.

 

 

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει για την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά.  Στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Oι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δυτικά 7, και τοπικά 8 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Χιόνια πέφτουν και στην Ατική. Λίγο μετά τις 7.30 διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος της οδού Πανός έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

 

Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός επικρατούν και στη Φλώρινα. Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου σήμερα Παρασκευή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09.00 πμ ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Επίσης στο δήμο Γρεβενών τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ξεκινήσουν στις 9:15 π.μ. εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις πρωινές ώρες. 

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανότητα μεμονωμένες καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού