X

Όπλα και χειροβομβίδες στο σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη

Νέα ευρήματα στα σπίτια όπου συνελήφθησαν Ρούπα και 25χρονη. Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Στη μητέρα της Ρούπα η επιμέλεια του παιδιού.

Ant1news

Όπλα, χειροβομβίδες και φυσσίγγια εντοπίστηκαν στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου συνελήφθη την Πέμπτη η Πόλα Ρούπα.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, όπου έμενε τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια η Ρούπα και ο γιος της δύο πολεμικά τυφέκια, δύο πυροβόλα όπλα - πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 το ένα εκ των τριών καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχει ωστόσο προσδιοριστεί από ποια οργάνωση έχει χρησιμοποιηθεί το όπλο. Παράλληλα σε μικρή απόσταση από το σπίτι στο Μπραχάμι όπου έμενε και συνελήφθη η 25χρονη φοιτήτρια, εντοπίστηκε ένα όχημα το οποίο ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες. Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά.

Όλα τα παραπάνω  έχουν κατασχεθεί και μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις. Οι έρευνες στις παραπάνω οικίες συνεχίζονται.

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα του Ωρωπού, το οποίο φαίνεται ότι επισκεπτόταν συχνά η Πόλα Ρούπα.

Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και η 25χρονη, καθώς και δύο ακόμα συνεργοί τους που αναζητούνται.

 

Στο Σωτηρία η Ρούπα και η 25χρονη

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Σωτηρία η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συλληφθείσα που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση κι έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα.

Οι δύο γυναίκες, όπως και ο Νίκος Μαζιώτης, κάνουν από την Παρασκευή απεργία πείνας και δίψας με αίτημα την απόδοση της επιμέλειας του 6χρονου γιου του ζευγαρίου στη μητέρα και την αδελφή της Ρούπα. Η 48χρονηκαι η 25χρονη ένιωσαν το πρωί αδυναμία και γι'αυτό μεταφέρθηκαν.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την απόδοση της επιμέλειας στους συγγενείς της Ρούπα, οι οποίοι έχουν ήδη επισκεφτεί το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου βρίσκεται υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μόνο στη γιαγιά η επιμέλεια του γιου της Ρούπα

Με τη γιαγιά του θα βρεθεί ο γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη μετά τη διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων που όρισε την επιμέλεια του παιδιού μόνο στη μητέρα της 48χρονης κρατούμενης και όχι και στην αδελφή της.

Η εισαγγελική λειτουργός επικαλείται στη διάταξή της τις εκθέσεις παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών «βάσει των οποίων και ενεργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου, κρίνεται ότι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητρική γιαγιά είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση».

Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αναφέρεται και στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο η γιαγιά του: «Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασι την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές».