X

Πυροβολισμοί εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ήθελαν θύματα οι δράστες. Τρύπες από σφαίρες στην κλούβα. Τραυματίας ένας αστυνομικός. Για δολοφονική επίθεση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Επίθεση με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ δέχτηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει τραυματιστεί ελαφρά στο στήθος και στο πόδι ενδεχομένως από θραύσματα, ωστόσο, έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

 

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες του όπλου της επίθεσης που βρέθηκαν στην οδό Χ. Τρικούπη 57 και θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο δράστης αναζητείται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μόνος του ή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

Εν τω μεταξύ, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού. Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να μεταφέρει στον τραυματία αστυνομικό τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Γεννηματά: Δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα

Δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά την επίθεση με καλάσνικοφ που δέχτηκε η διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, η οποία επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τον αστυνομικό που τραυματίστηκε. 

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην δήλωση της ήταν ένα «χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας».

Δολοφονική χαρακτήρισε την επίθεση κατά των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για ευθείες βολές κατά των αστυνομικών από σημείο κοντά στα γραφεία του  ΠΑΣΟΚ.

 

Την απερίφραστη καταδίκη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με ανακοίνωση του, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους».

Την απερίφραστη καταδίκη του συμβάντος εξέφρασε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Ξεκαλάκη. Επιπλέον, επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση υγείας του τραυματία αστυνομικού.

 

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εύχεται περαστικά στον τραυματία αστυνομικό.

 

 Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την ένοπλη επίθεση. «Πρόκειται για ενέργεια που δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις αυτής της επίθεσης. Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό» επισημαίνει.

Με ανάρτηση του στο Τwitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης επικρίνει για ακόμη μία φορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

 

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Εγκληματικές ενέργειες είναι απαράδεκτες στη Δημοκρατία και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές. Ευχόμαστε γρήγορα περαστικά στον αστυνομικό φρουρό που τραυματίστηκε κατά την επίθεση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ.