X

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τα κλοπιμαία της “μαφίας των Ρομά”

“Θησαυρούς” έχει αποκαλύψει η αστυνομική έρευνα που διεξάγεται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας. Εκτός των κλοπιμαίων έχουν βρεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, ναρκωτικά και όπλα.

Ant1news

Του Μανόλη Ασαριώτη

Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα μία επιχείρηση της ασφάλειας Αμαρουσίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Λάρισα, όπου -απ' ό,τι φαίνεται- είχε απλώσει τα πλοκάμια της η μεγάλη συμμορία των Ρομά, ή η «συμμορία της χλιδής», όπως πολλοί την αποκαλούν.

Πρόκειται για τη σπείρα, που εισέβαλε σε σπίτια επιχειρηματιών αλλά και επωνύμων της σόου μπιζ.

Είχαν, μάλιστα, προτίμηση στα ακριβά ρολόγια και τα κοσμήματα, τα οποία προωθούσαν μεταξύ άλλων και σε επώνυμους εμπόρους χρυσού και κοσμηματοπώλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου με τη βοήθεια συνάδελφων τους σε κάθε πόλη, έχουν ανοίξει αρκετές θυρίδες σε υποκαταστήματα τραπεζών

 Μέχρι τώρα έχουν εντοπίσει μεγάλα χρηματικά ποσά, ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και φυσίγγια, ενώ έχουν ταυτοποιήσει περισσότερες από τριάντα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Σημειώνεται πως η νέα επιχείρηση γίνεται λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του φερόμενου ως εγκεφάλου της μαφίας, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει πέντε συλλήψεις και αρκετές προσαγωγές.