X

Προκήρυξη από τους “Πυρήνες” με ανάληψη ευθύνης και απειλές

Στο κέιμενό τους τα μέλη της οργάνωσης αναλαμβάνουν την ευθύνη για έξι επιθέσεις και απειλούν αστυνομικούς, δημοσιογράφους και εισαγγελείς.

Ant1news

Την ανάληψη της ευθύνης για έξι  εμπρηστικές επιθέσεις που έως σήμερα ήταν «ορφανές» ανέλαβαν με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι ενέργειες έγιναν σε ένδειξη συμπαράστασης στην Πόλα Ρούπα και απειλούν με νέες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και δικαστικών.

Όπως αναφέρουν τα μέλη των Πυρήνων στην προκήρυξη "αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις 6 παρακάτω εμπρηστικές επιθέσεις

-Τράπεζα στα Πετράλωνα λίγα στενά δίπλα στην καταναλωτική γειτονιά του Γκαζιού

-Εταιρία security FALCON στην κεντρική και πολυσύχναστη Λεωφόρο Κηφισιάς. Η εν λόγω εταιρία διαφημίζεται από τα δημοσιογραφικά σκουπίδια της τηλεόρασης

-Ταχυδρομικό ταμιευτήριο στην φαινομενικά αστυνομοκρατούμενη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

-3 οχήματα διπλωματικού σώματος".

Στην προκήρυξη τα μέλη των «Πυρήνων» τονίζουν:  "μετατρέπουμε τις πόλεις σε πεδίο μάχης και κάνουμε τις νύχτες σύμμαχο για αντάρτικες αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Ναρκοθετούμε με φωτιά τα σύμβολα αυτού του κόσμου που μας κρατούν αιχμαλώτους. Ξέρουμε πως μια καμένη τράπεζα ή ένα πυρπολημένο κρατικό όχημα δεν αρκούν για να φοβηθεί η εξουσία όμως η πραγματική δύναμη των αναρχικών παράνομων ενεργειών είναι ότι μοιάζουν με αντικλείδι. Το αντικλείδι που απελευθερώνει την δύναμη που έχουν οι άνθρωποι όταν εξεγείρονται. Την δύναμη να χτυπήσουν την εξουσία και να ζήσουν επικίνδυνα ελεύθεροι. Γι'αυτο και δημιουργούμε μικρές μαχητικές ομάδες, έτοιμες για δράση εδώ και τώρα". Και συνεχίζουν: «μαγειρεύουμε το μίσος μας με συνείδηση και αξιοπρέπεια και όταν δέσει αυτό το μείγμα θα δηλητηριάσει και θα καταστρέψει το σώμα κάθε εισαγγελέα, κάθε δημοσιογράφου, κάθε μπάτσου, κάθε σεκιουριτά, κάθε ρουφιάνου, κάθε είδους κομματόσκυλου, κάθε φιλήσυχου πολίτη και γενικά κάθε σκουπιδιού που συνθέτει αυτήν την αποστειρωμένη κοινωνία της ασφάλειας».