X

Στο φιλικό περιβάλλον ψάχνουν τους δράστες της άγριας δολοφονίας στο Περιστέρι

Πολλά από τα στοιχεία δείχνουν ότι το κίνητρο ήταν προσωπικές διαφορές κι όχι ληστεία όπως εκτιμήθηκε αρχικά. Όλο το χρονικό της τραγωδίας.

Ant1news

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία για το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Περιστέρι.

Ένοπλοι με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισέβαλλαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα στο σπίτι τετραμελούς οικογένειας, αλβανικής καταγωγής, στην οδό Ολύμπου και πυροβόλησαν τον πατέρα και την μητέρα της οικογένειας.

Το χρονικό της αποτρόπαιης δολοφονίας

Οι δράστες χτύπησαν πιθανότατα το κουδούνι και μπήκαν μέσα σαν κύριοι, όπως εκτιμά η Αστυνομία, καθώς δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην πόρτα.

Άρχισαν να κραυγάζουν, «που είναι τα λεφτά» και «φέρτε τα λεφτά τώρα» και στη συνέχεια πυροβόλησαν εξ επαφής τη μητέρα μπροστά στα μάτια του συζύγου και του γιού της και στη συνέχεια στόχευσαν και πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον πατέρα.

 

Ο γιός ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, προσπάθησε να παρέμβει, αλλά οι δολοφόνοι τον εξουδετέρωσαν χτυπώντας τον με δύναμη στο σαγόνι.

Στη συνέχεια άρπαξαν ένα πορτοφόλι και τράπηκαν σε φυγή, ενώ το κορίτσι παρέμεινε κρυμμένο και δεν το πείραξαν.

 

Νεκρή η μητέρα, κλινικά νεκρός ο πατέρας

Οι γονείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου η μητέρα 50 χρόνων υπέκυψε ενώ ο πατέρας, 53 χρόνων, νοσηλεύεται διασωληνωμένος και θεωρείται κλινικά νεκρός.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Αττικό, «η 50χρονη έφερε διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κρανίο. Έγινε χειρουργική και νευροχειρουργική εκτίμηση και πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Η ασθενής διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και κατέληξε λόγω βαριάς εγκεφαλικής αιμορραγικής βλάβης.

 

Ο 53χρονος έφερε διαμπερές τραύμα στο κρανίο. Έγινε χειρουργική και νευροχειρουργική εκτίμηση και πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Ο ασθενής διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με βαριά εγκεφαλική βλάβη καθώς και σε πολύ βαριά γενική κατάσταση».

Τα δυο παιδιά νοσηλεύονται και αυτά σε κατάσταση σοκ.

 

Προσωπικές διαφορές το κίνητρο;

Αν και οι δολοφόνοι έκανα τα πάντα για να δώσουν στη δολοφονία το κίνητρο της ληστείας μια σειρά από στοιχεία δείχνουν ότι πιθανότατα οι δράστες ήταν γνωστοί της οικογένειας.

Αρχικά ο τρόπος που μπήκαν στο σπίτι, καθώς αφού δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης είναι προφανές ότι κάποιος τους άνοιξε την πόρτα κάτι που θα γινόταν μόνο σε γνωστούς μέσα στα ξημερώματα.

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι μέσα στο σπίτι υπήρχε σε εμφανές σημείο το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ που οι δράστες δεν πήραν μαζί τους.

 

Τέλος είναι και οι πυροβολισμοί στο κεφάλι που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, υποδηλώνουν μίσος που προκύπτει μόνο όταν υπάρχουν προσωπικές διαφορές.

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» το διαμέρισμα αναζητώντας δακτυλιά αποτυπώματα των δραστών.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.