X

Τριπλό χτύπημα από τους “ληστές χρηματοκιβωτίων”

Μέσα σε ένα βράδυ εισέβαλαν σε μεγάλα εργοστάσια και “ξήλωσαν” τα χρηματοκιβώτια. Σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" οι Αρχές.

Ant1news

"Πονοκέφαλο" στην ΕΛΑΣ έχει δημιουργήσει η δράση των «ληστών τον χρηματοκιβωτίων».

Μέσα σε ένα βράδυ πραγματοποίησαν τρεις ληστείες σε εργοστάσια, αρπάζοντας με τον ίδιο τρόπο τα χρηματοκιβώτια. Μάλιστα σε μία από τις περιπτώσεις οι δράστες οπλοφορούσαν.

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 03:00 τα  ξημερώματα. Οι δράστες εισέβαλαν σε εργοστάσιο με προϊόντα υγιεινής στο Σχηματάρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eviazoom.gr, πέντε άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, εισήλθαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου με την απειλή κυνηγετικών όπλων, ακινητοποίησαν 50χρονο φύλακα, τον οποίο χτύπησαν ενώ του απέσπασαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό και επιταγές και διέφυγαν με κλειστό φορτηγάκι προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μισή ώρα αργότερα στις 3:30 τα ξημερώματα πέντε άτομα μπήκαν σε εργοστάσιο μπισκότων στη Θήβα. Οι δράστες έδεσαν τους δύο φύλακες, έψαξαν για χρηματοκιβώτια και αφού δεν βρήκαν πήραν τα κινητά τηλέφωνα και 300 ευρώ.   

Οι νυχτερινή δράση των ληστών όμως δεν σταμάτησε εκεί. Οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» πραγματοποίησαν στις 4:30 τα ξημερώματα νέο χτύπημα σε εγκαταστάσεις εργοστασίου αλευροποιίας, αυτή τη φορά στο 52ο χλμ της Αθηνών - Λαμίας, στα Οινόφυτα.

Ειδικότερα, επτά δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έφτασαν με δύο οχήματα στο εργοστάσιο, στα Οινόφυτα και αφού εισέβαλαν στα γραφεία, σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν.

Περίπου μια ώρα αργότερα, βρέθηκε καμένο ένα αυτοκίνητο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για το ένα από τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη ληστεία.