X

Χειροπέδες σε διαδικτυακούς ψευτο - “γκουρού” στημένων αγώνων

Τρεις οι δράστες. Διώκονται για παράνομο στοιχηματισμό, μέσω του διαδικτύου.

Ant1news


Υποδύονταν τους… «γκουρού» των στημένων αγώνων και πουλούσαν σε αφελείς τις πληροφορίες τους  αλλά έπεσαν στα «δίχτυα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για δύο αδέλφια 22 και 24 ετών οι οποίοι, μέσω προφίλ στο Facebook με τα στοιχεία της 44χρονης μητέρας τους, διέθεταν προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες, κυρίως ποδοσφαίρου,  έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι κάτοχος της επίμαχης διαδικτυακής σύνδεσης ήταν ο 24χρονος , ο οποίος για τη καταβολή της χρηματικής αμοιβής ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους, κωδικούς προπληρωμένων καρτών και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί διαδικτυακούς στοιχηματισμούς μέσω γνωστής εταιρείας.

Επικαλούνταν, μάλιστα, ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων, είτε μέσω ποδοσφαιρικών «παραγόντων», είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών, πολλές εξ αυτών δήθεν προερχόμενες από την αλλοδαπή.

Τα δύο αδέλφια χρησιμοποιώντας τις προπληρωμένες κάρτες, προέβαιναν σε διαδικτυακούς στοιχηματισμούς, μέσω λογαριασμού που είχαν δημιουργήσει με τα στοιχεία της μητέρας τους.